Αρνητική πρωτιά για την Αθήνα -Η πιο αγχώδης πόλη της Ευρώπης -Ποιες είναι... ζεν

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017 14:30

Αρνητική πρωτιά για την Αθήνα -Η πιο αγχώδης πόλη της Ευρώπης -Ποιες είναι... ζεν

Κι όμως η πόλη στην οποία ζούμε μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το άγχος που αισθανόμαστε στην καθημερινότητά μας. 


Αυτή τη φορά μία νέα έρευνα αποκαλύπτει τις λιγότερο και περισσότερο στρεσογόνες πόλεις του κόσμου για το 2017. 

Τα κριτήρια πολλά, όπως η εργασία, η κίνηση στους δρόμους, οι δημόσιες συγκοινωνίες, το ποσοστό πρασίνου που αναλογεί στον κάθε πολίτη, η ηλιοφάνεια, αλλά και η οικονομική κατάσταση των κατοίκων που τη ζούνε. 

Η έρευνα δείχνει πώς αντιμέτωποι με μεγάλα ποσοστά στρες έρχονται οι κάτοικοι της Αθήνας μιας και πρόκειται για την πιο αγχώδη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η τρίτη πιο αγχώδης της Ευρώπης.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 150 πόλεις του κόσμου. 

Η ελληνική πρωτεύουσα  βρέθηκε στο Νο 121 της κατάταξης με χειρότερη την Κωνσταντινούπολη και ακόμα πιο στρεσογόνα τη Μόσχα στο Νο 124.

Κωνσταντινούπολη

Μόσχα 

Λιγότερο το στρες στην Γερμανία 

Οπως μεταδίδει το CNN από τις 150 πόλεις που αξιολογήθηκαν, οι τέσσερις στις δέκα πρώτες, λιγότερο στρεσογόνες, βρίσκονται στη Γερμανία, 

Ζεν η Στουτγάρδη

Η «ήρεμη» 10αδα 

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Στουτγάρδη, το Λουξεμβούργο, με τους λιγότερους από 600.000 κατοίκους, είναι η δεύτερη λιγότερο στρεσογόνος πόλη.

Λουξεμβούργο 

Το Ανόβερο βρίσκεται στην τρίτη θέση, η Βέρνη έρχεται τέταρτη, το Μόναχο στην πέμπτη, η Μπορντό έκτη και το Εδιμβούργο έβδομο. 

Το Σίδνεϋ, η μοναδική μη ευρωπαϊκή πόλη στη λίστα, βρίσκεται στην όγδοη θέση και το Αμβούργο μαζί με το αυστριακό Γκρατς στην ένατη θέση.

Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Βαγδάτη.

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ