Ηλεία - Άφαντοι παραμένουν πατέρας και κόρη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016 09:10

Ηλεία - Άφαντοι παραμένουν πατέρας και κόρη

Για πέμπτη ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο 68χρονο πατέρα και την 44χρονη κόρη του, που χάθηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στα Δουνέικα.

Μετά τις αναφορές ότι οι αγνοούμενοι εθεάθησαν στο Φραγκοπήδημα και την Κουρούτα, δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο που να μαρτυρά προς τα που κινήθηκαν.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ilialive.gr, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να κινήθηκαν προς την Αθήνα, αφού από έλεγχο που έγινε στους σταθμούς διοδίων, είτε από την πλευρά της Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου, είτε από την πλευρά της Τριπόλεως – Κορίνθου δεν έχει καταγραφεί διέλευση του οχήματος στο οποίο επιβαίνουν.

Οι αστυνομικές αρχές στην Ηλεία με επικεφαλής τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγο Φώτη Τσόλκα και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας Ταξίαρχο Κώστα Στεφανόπουλο, «χτένισαν» χθες ένα μεγάλο τμήμα του κάμπου και κυρίως έλεγξαν όλα τα κανάλια του αρδευτικού δικτύου έως τα όρια με την Αχαΐα.

Παράλληλα ερεύνησαν ξανά την περιοχή γύρω από την Κουρούτα. Έχουν ελέγξει ζώνες και προς τον Πύργο, στο Βούναργο και τον Αγ. Ηλία, το Φραγκοπήδημα, την περιοχή γύρω από το φράγμα Πηνειού, στη Γαστούνη, την Ανδραβίδα και τα Λεχαινά, χωρίς αποτέλεσμα. Δεν έχουν εντοπίσει ούτε το όχημα των αγνοουμένων, ούτε τους ίδιους.

Εκτίμηση από τις πληροφορίες που υπάρχουν είναι πως ο 68χρονος από την πρώτη στιγμή έχασε τον προσανατολισμό του. Δεν έστριψε μετά την εκκλησία στο δρόμο προς το σπίτι του και μέσα στη νύχτα προχώρησε προς το χωριό Δουνέικα. Από εκεί πέρασε απέναντι στην Εθνική Οδό προς το Φραγκοπήδημα, όπου συνάντησε ένα πολίτη, που σχεδόν με δάκρυα στα μάτια του ζήτησε πληροφορίες για να φτάσει στην Κουρούτα. Εκτιμάται επίσης πως είχε μπερδέψει τα Δουνέικα με την Κουρούτα, ως ευρύτερη περιοχή και τόπο διαμονής του για τις διακοπές του. Αλλά και στη συνέχεια όταν εθεάθη και ζήτησε πληροφορίες στην Κουρούτα, πάλι το ίδιο ζήτησε.

Ο 68χρονος φαίνεται να αναζητούσε το δρόμο προς το σπίτι του, έναν χωματόδρομο που οδηγούσε στα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Έτσι έψαχνε τη διαδρομή σε τέτοιο έδαφος. Από εκεί και πέρα η έκταση που ερευνάται είναι αχανής με πολλούς χωματόδρομους και πολλά αρδευτικά και επικίνδυνα κανάλια.

Από την άλλη τα δύο άτομα που έχουν εξαφανιστεί είναι γνωστό πως αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας τα οποία χωρίς την φαρμακευτική αγωγή που ελάμβαναν μπορούν να επιδεινωθούν με απρόβλεπτες συνέπειες.

Αν προσθέσουμε επίσης την πιθανή απώλεια μνήμης που επισημάνθηκε ότι παρουσίαζε τελευταία ο 68χρονος, την έλλειψη προσανατολισμού, την κόπωση, τον πανικό και την απόγνωση, τότε γίνεται αντιληπτό σε τι κατάσταση βρίσκονται οι άνθρωποι αυτοί. Συνθήκες που μπορεί να οδηγήσουν σε επικίνδυνες για τη ζωή τους καταστάσεις. Οι έρευνες θα συνεχιστούν και σήμερα με πιθανή την έλευση ελικοπτέρου για να ελεγχθεί η περιοχή και από αέρος.