Εικόνες σοκ από το ναυάγιο στο Αιγαίο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016 18:31

Εικόνες σοκ από το ναυάγιο στο Αιγαίο

Τραγικό θάνατο βρήκαν 37 πρόσφυγες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, που επέβαιναν σε πλοιάριο το οποίο βυθίστηκε ανοικτά των ακτών της Τουρκίας. Ο αρχικός απολογισμός έκανε λόγο για 33 νεκρούς. Πρόκειται για ένα ακόμη ναυάγιο το οποίο έρχεται να προστεθεί στις αλλεπάλληλες τραγωδίες που σημειώνονται στο Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες.

Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τις σορούς περίπου 20 μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, στην ακτή κοντά στην πόλη Αϊβατζίκ. Ανάμεσά τους ήταν ένα αγοράκι, το οποίο κειτόταν ανάσκελα και είχε το πρόσωπό του καλυμμένο μ' ένα μπλε σκουφάκι, ενώ η πιπίλα του βρισκόταν πολύ κοντά. Η εικόνα αυτή θύμισε αναπόφευκτα τον μικρό Σύρο Αϊλάν Κούρντι, το άψυχο σώμα του οποίου είχε βρεθεί τον Σεπτέμβριο του 2015 στα τουρκικά παράλια, σε μια υπόθεση που είχε προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή.







Εκπρόσωπος της τουρκικής Ακτοφυλακής ανακοίνωσε ότι 75 ναυαγοί απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τη θάλασσα. Στο πλοιάριο, που είχε προορισμό τη Λέσβο, επέβαιναν πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν και τη Μιανμάρ.





Την Πέμπτη, 26 μετανάστες, ανάμεσά τους 10 παιδιά, πνίγηκαν στα ανοικτά της Σάμου. Την Τετάρτη, επτά άνθρωποι μεταξύ τους δύο παιδιά, πνίγηκαν στα ανοικτά της Κω, ενώ την περασμένη εβδομάδα 45 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε τρία ναυάγια στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

zougla.gr




00 inkefalonia general ad 300X250