Στον αέρα τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία της χώρας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015 10:27

Στον αέρα τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία της χώρας

Στον αέρα βρίσκονται τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία της χώρας για τη νέα χρονιά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», καθώς εξετάζεται στο υπουργείο Παιδείας το ενδεχόμενο κατάργησής του, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, εξετάζεται το ενδεχόμενο τα ποσά που θα διατίθεντο για την κάλυψη αναγκών των ολοήμερων σχολείων να χρησιμοποιηθούν για την πρόσληψη εκπαιδευτικών για το βασικό σχολικό πρόγραμμα. Κάτι που αν συμβεί θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις οικογένειες 340.000 μαθητών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις για τις ελλείψεις δασκάλων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ο αριθμός τους θα κινηθεί μεταξύ 24.000 έως 26.000, όμως μέχρι στιγμής έχουν εξασφαλισθεί πόροι για την κάλυψη μόνο 12.000 θέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, σε συσκέψεις που έλαβαν χώρα στο υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή του επιτελείου του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη και των συνδικαλιστών και εκπροσώπων του τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, τέθηκε ως ύψιστη προτεραιότητα για να καλυφθούν οι ελλείψεις εκπαιδευτικών να βρεθούν πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα προγράμματα ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έστω και με την κατάργηση προγραμμάτων όπως του ολοήμερου Δημοτικού με ΕΑΕΠ και των σχολικών εξοπλισμών.

thetoc




00 inkefalonia general ad 300X250