Η UEFA αποθεώνει τον Ολυμπιακό!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012 14:09

Η UEFA αποθεώνει τον Ολυμπιακό!

Το αφιέρωμα κάνει μία αναδρομή στο πρωτάθλημα και αρχικά αναφέρει: "Στην κορυφή από τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Ολυμπιακός έχασε το προβάδισμα σε τρεις περιπτώσεις, πριν τελικά φτάσει στην κατάκτηση του 14ου πρωταθλήματος τα 16 τελευταία χρόνια και του 39ου συνολικά.



Αν και ο Παναθηναϊκός ήταν για κάποιο διάστημα στην κορυφή, σταδιακά έχανε έδαφος και τερμάτισε 7 βαθμούς πίσω από τους πρωταθλητές, που είχαν την καθοδήγηση του πανέξυπνου Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ατρόμητος από την πλευρά του τερμάτισε στην 4η θέση για πρώτη φορά στην ιστορία του".

Στη συνέχεια, γίνεται εκτενής αναφορά στον πρωταθλητή Ολυμπιακό και τις επιδόσεις του: "Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στο πρωτάθλημα σε πολλές στατιστικές κατηγορίες, είχε +53 στη διαφορά τερμάτων ενώ ήταν η ομάδα με τις περισσότερες νίκες από οποιαδήποτε άλλη, έχοντας 23 σε σύνολο 30 αγώνων.

Η ήττα με 1-0 από την Ξάνθη τον Ιανουάριο του έδωσε σημαντική ώθηση, καθώς ακολούθησε ένα σερί εννέα αγώνων που δεν δέχτηκε γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Με το εκτός έδρας 1-0 επί του Παναιτωλικού εξασφάλισε δε και μαθηματικά τον τίτλο με τρεις αγωνιστικές να απομένουν.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν αξιοθαύμαστο χαρακτήρα και νοοτροπία πρωταθλητή καθώς κατάφερα να καλύψουν δύο φορές ντεζαβαντάζ πέντε πόντων, ενώ ο Ερνέστο Βαλβέρδε έγινε μία θρυλική φυσιογνωμία, παρά την απόφασή του να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.

Με τη νίκη του στον τελικό του Κυπέλλου επί του Ατρομήτου, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το 15ο νταμπλ, στο τελευταίο μάλιστα επίσημο ματς του Βαλβέρδε στον πάγκο.."

Επίσης, η ιστοσελίδα της UEFA επέλεξε για παίκτη της χρονιάς στη φετινή Superleague τον Κέβιν Μιραλάς και "υπέδειξε" τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο ως τον παίκτη που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς, ενώ χαρακτήρισε ομάδα-έκπληξη τον Ατρόμητο.

Επίσης στάθηκε στον αριθμό "27" υπενθυμίζοντας ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε κατέκτησε τρία πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό εξασφαλίζοντας τον τίτλο όλες τις φορές από την 27η αγωνιστική (τρεις πριν το τέλος)

Πηγή: sport.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ