Βίντεο σοκ: Η μεταφορά του Καρέλι στο κελί "ψυγείο" και τα άγρια βασανιστήρια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 14:40

Βίντεο σοκ: Η μεταφορά του Καρέλι στο κελί "ψυγείο" και τα άγρια βασανιστήρια

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το τι πραγματικά συνέβη όταν ο βαρυποινίτης Ιλί Καρέλι, έφτασε στις φυλακές Νιγρίτας. Η ιστοσελίδα της εφημερίδας "Καθημερινή", φέρνει στη δημοσιότητα βίντεο με τη μεταφορά του στο κελί "ψυγείο" και την κακοποίησή του. Πρόκειται για περίπου 20 ώρες υλικό που έχουν καταγράψει τέσσερις κάμερες από τέσσερα διαφορετικά σημεία της: τον προαύλιο χώρο της φυλακής, όπου φτάνει το τζιπ της αστυνομίας που μεταφέρει τον Καρέλι από το Α.Τ. Ιτέας, την κεντρική είσοδο των φυλακών, τον διάδρομο ακριβώς έξω από το κελί-ψυγείο, όπου οι σωφρονιστικοί ομολόγησαν ότι ξυλοκόπησαν τον Ιλία Καρέλι και τέλος από το κελί, στο οποίο μεταφέρθηκε και κατέληξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Το υλικό αυτό, οδήγησε σε συνδυασμό με τις απολογίες των εμπλεκομένων στην προφυλάκιση έξι σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και ο εκτελών χρέη αρχιφύλακα του σωφρονιστικού καταστήματος, Χ.Κ.

Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια Σερρών, ο Χ.Κ. παραδέχθηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του επιχείρησαν να λιντσάρουν και να χτυπήσουν τον Καρέλι παρασυρόμενοι από την οργή τους για τη δολοφονία (από τον Αλβανό βαρυποινίτη) του συναδέλφου τους Γιώργου Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Επιπλέον, φέρεται να κατέθεσε πως ο ίδιος επέφερε δύο λακτίσματα (σ.σ. κλωτσιές) στον Αλβανό κρατούμενο, καθώς και ότι εξαιτίας της έντασης δεν μπορούσε να ξεχωρίσει ποιος από τους συναδέλφους του επέφερε χτυπήματα στον Καρέλι.

Στη συνέχεια του απολογητικού υπομνήματός του, πάντως, ο Χ.Κ. υποστήριξε ότι δεν είχε την πρόθεση να υποβάλει σε βασανισμό τον κρατούμενο και απέδωσε την αγανακτισμένη αντίδραση των σωφρονιστικών υπαλλήλων στην προκλητική και υποτιμητική στάση του αλλοδαπού.

Το περιεχόμενο προφορικής κατάθεσής του σε αστυνομικό της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησε να διαψεύσει, απολογούμενος ενώπιον της κ. Τουτουντζή, έτερος εκ των προφυλακισμένων σωφρονιστικών υπαλλήλων.

https://www.youtube.com/watch?v=0V0zMv0CkKo

(Πηγή: Kathimerini.gr)




00 inkefalonia general ad 300X250