Προσλαμβάνονται 4.850 υπάλληλοι πληροφορικής σε δήμους και περιφέρειες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013 10:43

Προσλαμβάνονται 4.850 υπάλληλοι πληροφορικής σε δήμους και περιφέρειες

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ βρίσκεται το τέταρτο και τελευταίο πακέτο της κοινωφελούς εργασίας για το 2013.  

Η νέα προκήρυξη θα αφορά περίπου 4.850 θέσεις με 5μηνες συμβάσεις στην ειδικότητα του υπαλλήλου Πληροφορικής από τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής επεξεργάζονται τις τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου να οριστικοποιηθεί το κείμενο της πρόσκλησης. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ΟΑΕΔ, το τέταρτο πακέτο αναμένεται να δημοσιευτεί ή στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2014.

Οι θέσεις με την κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ κατανέμονται σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο ως εξής: -δήμοι 8 περιφερειών σύγκλισης 1.322, -επιμελητήρια δήμων 8 περιφερειών σύγκλισης 135, -λοιποί δημοτικοί φορείς των παραπάνω περιφερειών 724, -δήμοι υπόλοιπων 5 περιφερειών 2.214.

Απομένουν περίπου 450 θέσεις για τις περιφέρειες.

Το νέο προσωπικό θα καλύψει τις ανάγκες ψηφιοποίησης εγγράφων και άλλων δεδομένων σε δήμους και περιφέρειες όλης της χώρας. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω του ΟΑΕΔ.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες: -εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, -μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, -μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, -εγγεγραμμένοι νέοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, -εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Τα κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων, όπως ενδεικτικά προβλέπονται και στη σχετική υποπαράγραφο ΙΔ1 του ν. 4152/2013 αφορούν στα ακόλουθα:

1. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες

2. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας της παρ. 5.2 με ανώτατο όριο τους 36 μήνες

3. Ετήσιο εισόδημα ατομικό, ή οικογενειακό

4. Ηλικία 5. Αριθμός ανήλικων τέκνων Οι καθαρές αμοιβές ορίζονται κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας, σε 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες από 490,00 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους ηλικίας 25 ετών και άνω και σε 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 427,00 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Εκτός από τα παραπάνω καταβαλλόμενα ποσά, οι δικαιούχοι φορείς δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν οποιαδήποτε άλλη παροχή ή ενίσχυση στους ωφελούμενους. Οι ωφελούμενοι απολύονται αυτοδικαίως με τη λήξη του προγράμματος, χωρίς καμία αποζημίωση και χωρίς να απαιτείται η έκδοση διαπιστωτικής πράξης.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν

Ολοι οι ωφελούμενοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, άνεργοι μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, νέοι άνεργοι (από 18 έως 29 ετών), μακροχρόνια άνεργοι ή άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Οι ωφελούμενοι θα επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης. Τα κριτήρια είναι το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, η ηλικία και ο αριθμός ανήλικων τέκνων.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ