Πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τους δύο νεκρούς της ΧΑ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013 07:49

Πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τους δύο νεκρούς της ΧΑ

Πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση που υπογράφει ως «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση με δύο νεκρούς στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Η προκήρυξη βρέθηκε στο Σκοπευτήριο Καισαριανής και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την θεωρεί γνήσια. «Να τους ανοίγει το κεφάλι με σφυρί»

Στην προκήρυξη, η οργάνωση προαναγγέλλει με σκληρό τρόπο νέα χτυπήματα κατά της Χρυσής Αυγής, λέγοντας: «Στην Ελλάδα, χωρίς να απωλεστεί ο αντικαθεστωτικός χαρακτήρας, το ανατρεπτικό κίνημα πρέπει να προβεί στην υλική καταστροφή των υλικών υποδομών της Χρυσής Αυγής και να επιτεθεί συντεταγμένα κατά των φυσικών προσώπων της. Σύσσωμης της ιεραρχίας, ηγετών, πυρηναρχών, μελών, στρατιωτών και κενταύρων. Να τους ανοίγει τα κεφάλια με σφυρί, να τους κόβει προς παραδειγματισμό το χέρι με δρεπάνι».

Σε άλλο σημείο, αναφέρει ότι η «ένοπλη επίθεση-απάντηση στα γραφεία στο Νέο Ηράκλειο είναι η αφετηρία της λαϊκής εξόρμησης για να σταλούν τα νεοναζιστικά αποβράσματα εκεί που τους αρμόζει, στα σκουπίδια της ιστορίας».

Στην προκήρυξη, οι δολοφονίες των μελών της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζονται «πολιτικές εκτελέσεις νεοναζί», ενώ αναφέρεται ως σημείο καμπής η δολοφονία Φύσσα.

Επίσης, στην προκήρυξη σημειώνεται ότι ως στόχοι επελέγησαν «συνοδοιπόροι», επειδή μετά την λήξη «της εποχής της απενοχοποίησης, όποιος τους προσεγγίζει είναι συνυπεύθυνος».

Για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής σημειώνεται: «Οι "παραπλανημένοι" ψηφόφοροι, αυτοί η συντηρητική λουμπεναρία με την αστική ηθική, πλέον δεν έχει κανένα άλλοθι. Το ίδιο και οι επιχειρηματικοί κύκλοι που στηρίζουν τις "αγαθοεργίες" τους».

Σε πολλά σημεία της προκήρυξης αναφέρεται ότι «μπάτσοι και φασίστες είναι τα οικόσιτα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου», ενώ σε άλλο σημείο εξισώνεται η κοινοβουλευτική αστική δημοκρατία με τον φασισμό ως δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, του καπιταλιστικού συστήματος.

Επιρρίπτοντας ανοικτά ευθύνες στην αστυνομία, και μιλώντας για «εμφύλιο ταξικό πόλεμο», στην προκήρυξη υποστηρίζεται ότι η λαϊκή οργή που ακολούθησε τη δολοφονία του Π.Φύσσα «καπηλεύτηκε».

Η επιχείρηση εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής -αναφέρει η οργάνωση- ήταν απόπειρα καπηλείας και αφομοίωσης του αντιφασιστικού κινήματος και προσπάθεια υφαρπαγής της λαϊκής στήριξης. «Οι πολιτικοί ιθύνοντες επιδόθηκαν στην κοινωνική δημαγωγία, στη μετατροπή του γεγονότος ως θαυμάσια ευκαιρία για την εκλογική ψηφοθηρία στην δεξιά πολυκατοικία, απότοκο του ενδοεξουσιαστικού ανταγωνισμού ανταγωνισμού στο στρατόπεδο της αντεπανάστασης».

Η προκήρυξη κλείνει καλώντας σε ανταρτοπόλεμο: «Ο ανταρτοπόλεμος είναι ο πόλεμος του λαού, είναι η πιο πολύτιμη παρακαταθήκη που μας έχει δωρίσει για να αξιοποιήσουμε η ιστορία. [...] Ως επαναστατικό προλεταριάτο που λαμβάνει θέση μάχης στην ταξική αντεπίθεση, οφείλουμε να ριζοσπαστικοποιήσουμε κάθε ενδιάμεοσο αγώνα που αναδύεται, υπερβαίνοντας τα εκτονωτικά αντανακλαστικά χαρακτηριστικά».

Η προκήρυξη βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, όταν άγνωστος τηλεφώνησε στο zougla.gr και ανέφερε ότι στο μνημείο πεσόντων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής υπάρχει φάκελος, μέσα στον οποίο βρίσκεται usb με την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης της επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το site, συντάκτης του πήγε στο σημείο και βρήκε τη σακούλα, μέσα στην οποία υπάρχει όντως φάκελος και usb.

Το δολοφονικό χτύπημα είχε σημειωθεί την 1η Νοεμβρίου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα τον θάνατο του 22χρονου Μάνου Καπελώνη και του 27χρονου Γιώργου Φουντούλη και τον σοβαρότατο τραυματισμό του 29χρονου Αλέξανδρου Γέροντα.

Newsroom ΔΟΛ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ