Μέρκελ: Η Ελλάδα δεν έπρεπε να έχει μπει στο ευρώ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013 12:12

Μέρκελ: Η Ελλάδα δεν έπρεπε να έχει μπει στο ευρώ

Ενώ οι Washington Times γράφουν σήμερα ότι πρέπει να σταματήσει η γενναιοδωρία προς Ελλάδα

Η Ελλάδα δεν έπρεπε να ενταχθεί στο ευρώ, είπε η Γερμανίδα καγκελάριος την Τρίτη σε προεκλογική της ομιλία εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση προς τον προκάτοχό της, Γκέρχαρντ Σρέντερ.


Όπως μεταδίδει το Βloomberg η Γερμανίδα καγκελάριος έστρεψε τα βέλη της προς τον Σοσιαλδημοκράτη πρώην καγκελάριο και επεδίωξε να του μεταφέρει την ευθύνη για την κρίση του χρέους στην Ευρωζώνη, λέγοντας ότι εκείνος είναι ο υπεύθυνος γι' αυτή τη λανθασμένη απόφαση και για το χάος που επικρατεί τώρα.

«Δεν έπρεπε να επιτρέψει στην Ελλάδα να ενταχθεί στην Ευρωζώνη», υπογράμμισε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης.

«Ο καγκελάριος Σρέντερ δέχτηκε την είσοδο της Ελλάδας και αποδυνάμωσε το Σύμφωνο Σταθερότητας, και οι δύο αποφάσεις ήταν θεμελιωδώς λάθος και η αφετηρία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα», πρόσθεσε.

Τόνισε μάλιστα ότι η κρίση χρέους η οποία ξεκίνησε από την Ελλάδα το 2009 στην πραγματικότητα έχει τις ρίζες της στην ίδρυση του ευρώ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος είχε κάνει ανάλογες δηλώσεις προ ημερών και στον γερμανικό Τύπο αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 «Ο προκάτοχός μου θα πρέπει να κάνει σκέψεις για τη δική του συμβολή, όπως για παράδειγμα ότι παρά τις αντίθετες προειδοποιήσεις δέχθηκε την Ελλάδα στην ευρωζώνη ή ότι επί της καγκελαρίας του η Γερμανία κατήγγειλε το σύμφωνο σταθερότητας, ένα κεφαλαιώδες λάθος, που προκάλεσε μεγάλη ζημιά».

Washington Times: Πρέπει να σταματήσει η γενναιοδωρία προς Ελλάδα

«Στην ελληνική τραγωδία, ο κύριος χαρακτήρας υπερεκτιμά τις ικανότητές του, καταστρέφοντας τον εαυτό του και την οικογένειά του. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δείχνουν να συμμερίζονται αυτή την... μοιραία υπερηφάνεια, νομίζοντας ότι μπορούν να συνεχίσουν το δανεισμό χωρίς συνέπειες. Τελευταία υπερβολή τους; Ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα».

Κάπως έτσι ξεκινά το editorial της εφημερίδας, επισημαίνοντας ότι «οι διασώσεις είναι ένα δώρο για τους Έλληνες πολιτικούς που θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους όπως και πριν... Είναι πολύ πιο εύκολο για αυτούς να συνεχίσουν να σπαταλούν χωρίς σκέψη χρήματα άλλων από το να προχωρήσουν στο αντιλαϊκό βήμα της κατάργησης των περιττών δημοσίων υπηρεσιών και δαπανών. Η γενναιοδωρία της Ευρώπης προς την Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα», ενώ καταλήγει σημειώνοντας ότι η μεταφορά κεφαλαίων από μια διογκωμένη γραφειοκρατία σε μια ακόμη πιο διογκωμένη γραφειοκρατία θα καταπνίξει, δεν θα ενθαρρύνει, την απαιτούμενη ανάπτυξη.

«Η γενναιοδωρία της Ευρώπης προς την Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα» τονίζει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Το editorial κλείνει με την πεποίθηση ότι μέχρι η Ευρώπη να δείξει για άλλη μία φορά τη γενναιοδωρία της στην Ελλάδα, η χώρα θα συνεχίζει να πλήττεται από την ανεργία και την ύφεση.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ




00 inkefalonia general ad 300X250