Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν 15 κρούσματα στρεπτόκοκκου μετά τον θάνατο της 5χρονης – Κλειστά πέντε σχολεία στην Ευκαρπία

EUROKINISSI
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον στρεπτόκοκκο μετά από εκτεταμένους ελέγχους του ΕΟΔΥ στην Ευκαρπία της Θεσσαλονίκη, που ακολούθησαν του θανάτου ενός παιδιού μόλις 5 ετών, το οποίο ξεψύχησε από κεραυνοβόλο σηψαιμία έχοντας προσβληθεί από τον στρεπτόκοκκο.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, θετικοί στον στρεπτόκοκκο έχουν βρεθεί 9 παιδιά και 6 γονείς, ενώ παράλληλα έγινε γνωστό ότι πέντε σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, για προληπτικούς λόγους, πέντε σχολεία στην περιοχή της Ευκαρπίας, του δήμου Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη, ενώ με μέριμνα της δημοτικής αρχής ειδικό συνεργείο προχωρά σε απολυμάνσεις των χώρων, όπου εντοπίζονται κρούσματα στρεπτόκοκκου.
Με απόφαση δημάρχου δεν θα λειτουργήσουν το 3ο Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας, το 1ο, 2ο και 4ο Δημοτικά Σχολεία καθώς και το 2ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας.
Στο μεταξύ, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενήργησε χθες διαγνωστικούς ελέγχους σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικό προσωπικό του 3ου νηπιαγωγείου Ευκαρπίας και άλλων σχολικών μονάδων.
Υπενθυμίζεται πως ένα κοριτσάκι 5 ετών πέθανε το βράδυ της Τρίτης (20.5.2025) από σηψαιμική καταπληξία που προήλθε από στρεπτόκοκκο.
newsit.gr