Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα στον Ωρωπό

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013 19:40

Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα στον Ωρωπό

Αν και είναι αισθητά περιορισμένα τα πύρινα μέτωπα στο νομό Αττικής που από νωρίς έχουν ξεσπάσει στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, στους Θρακομακεδόνες, στον Άγιο Γεώργιο Κορωπίου και στα Μέγαρα Αττικής ήδη έχουν κάνει μεγάλη ζημιά αφού έχουν κατακάψει δύο σπίτια αλλά και αυτοκίνητα στην περιοχή Αμφιάρειο και συνολικά έχουν αποτεφρώσει εκατοντάδες στρέμματα. Πιο επικίνδυνη εξακολουθεί να είναι στο Μαρκόπουλο Ωρωπού όπου υπάρχει πρόβλημα με τους ανέμους όπως ανέφερε ο δήμαρχος Βύρωνα και πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ) Νίκος Χαρδαλιάς και ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιάννης Οικονομάκος. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 14:15 σε δασική έκταση με πεύκα στην περιοχή Αμφιάρειο και πέρασε κοντά σε σπίτια. Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στους επαρχιακούς δρόμους Καπανδριτίου - Καλάμου και Μαρκοπούλου - Καλάμου και κάνει εκτροπές της κυκλοφορίας από την οδό Αγίας Ελαιούσης, από την πλατεία Καλάμου και από το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής στη θέση Ουλπέρι.

Στην περιοχή έχουν αυξηθεί οι δυνάμεις πυρόσβεσης και αυτήν την ώρα ενεργούν 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 τμήματα πεζοπόρων, 5 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Παράλληλα «όλο το επιχειρησιακό σχέδιο του ΣΠΑΥ είναι σε εξέλιξη».

Η πυρκαγιά στα Μεγάρα ξέσπασε στις 12:25 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πευκενέας, στα Μέγαρα. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων και δύο αεροπλάνα. Ωστόσο, σύμφωνα με την πυροσβεστική έχει περιοριστεί και δεν εμπνέει ανησυχία.

Λίγο πριν τις 16:00 πυρκαγιά ξέσπασε και σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Κορωπίου. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα, ενώ μια ώρα αργότερα, εκδηλώθηκε άλλο ένα πύρινο μέτωπο σε δασική έκταση στους Θρακομακεδόνες, στην οδό Μακεδονίας και Μ.Αλεξάνδρου.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

http://www.attikipress.gr

 




00 inkefalonia general ad 300X250