Δύο φορτηγά όπλα σε γιάφκα στη Λούτσα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 09:21

Δύο φορτηγά όπλα σε γιάφκα στη Λούτσα

Οπλισμός, ικανός να εξοπλίσει έναν ...λόχο, ήταν μέσα σε κούτες και αποτελείται, κυρίως, από πολεμικά όπλα τύπου καλάνσικοφ, σφαίρες και ανταλλακτικά.

Τα όπλα εντοπίστηκαν στο ισόγειο τριώροφης υπό ανακατασκευή οικίας και όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, ο αριθμός των αντικειμένων που εντοπίστηκαν, ενδέχεται να υπερβαίνει και τα σαράντα.

Μάλιστα, για τη μεταφορά τους, χρειάστηκαν δύο φορτηγά της ΕΛΑΣ!

Το διαμέρισμα ανήκει σε ευκατάστατο οικονομικά δικηγόρο που διαμένει στα Σπάτα, ο οποίος αναζητήθηκε μετά τον εντοπισμό των όπλων και όπως έγινε γνωστό, στο σπίτι του βρέθηκαν διάφορα όπλα, για τα οποία, όπως είπε, έχει άδεια, αφού είναι συλλέκτης.

Για την υπόθεση ήδη έγιναν οι προσαγωγές του δικηγόρου και της συζύγου του, ενώ σε κοντινή απόσταση από το σπίτι, ανακαλύφθηκε και δεύτερη σπίτι με όπλα.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό του... σούπερ μάρκετ όπλων άρχισε από νωρίς το πρωί, μετά από πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί για την ύπαρξή του.

Από τα διαμερίσματα της τριώροφης οικίας είναι ενοικιασμένο μόνο ένα, στο οποίο στεγάζεται τεχνικό γραφείο.

Όπως είπαν κάτοικοι της περιοχής, στο ισόγειο διαμέρισμα στο οποίο βρέθηκε ο οπλισμός, είχαν να δουν άνθρωπό πριν από τα Χριστούγεννα.

Την υπόθεση της «γιάφκας» με τα όπλα έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια, η οποία ερευνά για τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρθηκαν στην Αρτέμιδα, καθώς, επίσης, και για ποιους προορίζονταν.

Είναι η δεύτερη «ψαριά» όπλων που εντοπίζεται από την ΕΛΑΣ το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πριν από λίγες ημέρες είχαν εντοπιστεί όπλα στη θάλασσα, σε μικρή απόσταση από την ακτή της Βάρκιζας, τα οποία εξετάστηκαν από τους ειδικούς της αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ή άλλες ενέργειες.

-Το ενδεχόμενο ο οπλισμός που βρέθηκε σήμερα το πρωί στην Αγία Μαρίνα Αρτέμιδας να ανήκει σε λαθρεμπόρους ερευνά η αστυνομία, χωρίς, όμως, να αποκλείει και την εκδοχή να τον είχαν κρύψει «ακραία στοιχεία».

Πηγή:ethnos.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ