Αρνείται κάθε εμπλοκή με το «μπάζωμα» των Τεμπών ο Τριαντόπουλος και «δίνει» την Πυροσβεστική

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 14:02

Αρνείται κάθε εμπλοκή με το «μπάζωμα» των Τεμπών ο Τριαντόπουλος και «δίνει» την Πυροσβεστική

Απάντηση στο κρίσιμο ζήτημα που έχει προκύψει με το «μπάζωμα» του σημείου της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλο, τον οποίο κατηγορούν συγγενείς των θυμάτων ως τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή να τσιμεντωθεί ο χώρος.

Ο κ. Τριαντόπουλος είπε πως «δεν είχα τέτοιο ρόλο, δεν είχα τέτοια αρμοδιότητα δεν συμμετείχαν στις συνεδριάσεις του συντονιστικού. Δεν αναφέρομαι στην εξώδικη απάντηση του Κώστα Αγοραστού. Ήμουν και είμαι ξεκάθαρος. Ήμουν εκεί για να βοηθήσω όσους επιχειρούσαν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Με σεβασμό στους γονείς, και στη δικαιοσύνη που είναι εκείνη που θα ρίξει φως σε όλα, με μέλημα όπως είπε και ο πρωθυπουργός το ποτέ ξανά να γίνει πραγματικότητα.».

Στην ουσία ο κ. Τριαντόπουλος «έδειξε» την Πυροσβεστική για το μπάζωμα του χώρου, λέγοντας πως οι αρμόδιοι στο Συντονιστικό έπειτα από αίτημα της Πυροσβεστικης αποφάσισαν τις παρεμβάσεις στο χώρο.Θυμίζουμε ότι πριν από δύο ημέρες, η Μαρία Καρυστιανού υποστήριξε σε συνέντευξή της ότι έχει έγγραφο όπου ο τότε περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, παραδέχεται ότι η εντολή δόθηκε από τον Χρήστο Τριαντόπουλο.

You May Like

Αυτό το μαξιλάρι θα σου κρατάει την πλάτη τελείως σταθερή, χωρίς να το καταλάβεις!Klaudena - Χειμερινές εκπτώσεις 2024

«Εγώ έστειλα ένα εξώδικο στον κ. Αγοραστό και έλαβα μία απάντηση γραπτή, η οποία ανέφερε ότι ‘εγώ ακολουθούσα εντολές και ότι οι εντολές ήρθαν από τον κύριο Τριαντόπουλο’, έγιναν δύο συνεδριάσεις και μου δόθηκε αυτή η εντολή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λίγες ώρες αργότερα ο Κώστας Αγοραστός διέψευσε την κ. Καρυστιανού λέγοντας πως «εγώ γραπτή δήλωση στην κυρία Καρυστιανού, ούτε έδωσα, ούτε αναφέρω το όνομα που η ίδια λέει».

Σε δήλωσή του πάντως στην εξεταστική επιτροπή, ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, εις βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος για το «μπάζωμα» του χώρου του δυστυχήματος», υποστήριξε πως η Περιφέρεια «παρείχε αποκλειστικά και μόνο υποστηρικτική βοήθεια, κυρίως με διάθεση μηχανημάτων, όπως αποφασίστηκε από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής προστασίας».

«Η Περιφέρεια δεν είχε πρωτοβουλία ενεργειών», είχε πει χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί για ακόμα μια φορά πως τις πρωτοβουλίες των κινήσεων είχε το Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας.

dikaiologitika.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250