Βόλος: Δωρίζει το νεφρό του στη γυναίκα του: Δεν είναι συμβατοί αλλά της «χαρίζει» την κορυφή στη λίστα αναμονής

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 13:22

Βόλος: Δωρίζει το νεφρό του στη γυναίκα του: Δεν είναι συμβατοί αλλά της «χαρίζει» την κορυφή στη λίστα αναμονής

Unsplash

Μια συγκινητική ιστοριά από τον Βόλο που μας υπενθυμίζει τη σημασία της δωρεάς οργάνων.

Το καλύτερο δώρο αποφάσισε να χαρίσει ένας 55χρονος άνδρας από τον Βόλο στη γυναίκα του που σήμερα αναμένεται να υποβληθεί σε λαπαροσκοπική επέμβαση για τη λήψη μοσχεύματος.

Ο 55χρονος άνδρας, που ζει και εργάζεται με τη σύζυγό του και την οικογένειά τους στον Βόλο, αποφάσισε να δωρίσει τον έναν του νεφρό και αυτό παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει πλήρης συμβατότητα μεταξύ του ζευγαριού.

You May Like

Ποιο πτυχίο μπορεί να ληφθεί online χωρίς δίδακτρα και εξετάσεις?Online Degree

Με τον τρόπο αυτό, ωστόσο, η 54χρονη γυναίκα του θα μπορέσει να «σκαρφαλώσει» στην κορυφή της λίστας αναμονής που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια.

Ο ίδιος βρίσκεται, ήδη από χθες, στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αθήνας, όπου σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στο χειρουργείο για να γίνει λήψη του μοσχεύματος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας «Οι Αγ. Ανάργυροι» Βασίλη Γιαννάκο, όπως ο νόμος ορίζει ακόμα και εάν ένας δότης δεν είναι πλήρως συμβατός με τον λήπτη, η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει κανονικά σαν δωρεά οργάνων, με το μόσχευμα να παραλαμβάνεται από κάποιον άλλον στη λίστα αναμονής και τον λήπτη να περιμένει για το πρώτο συμβατό μόσχευμα.

«Είναι πραγματικά συγκινητικό ότι ένας άνδρας αποφάσισε να δώσει τον νεφρό του στη γυναίκα του, ακόμη και αν δεν ήταν απόλυτα συμβατοί. Είναι μία αγαπημένη οικογένεια που έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά, αλλά βρίσκει τον τρόπο να ξεπεράσει τις δυσκολίες» ανέφερε ο Βασίλης Γιαννάκος μιλώντας στον «Ταχυδρόμο».

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη μεταμόσχευση στην οποία θα υποβληθεί η 54χρονη γυναίκα, καθώς πριν χρόνια είχε υποβληθεί ξανά σε μεταμόσχευση ήπατος, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκονταν στη διαδικασία αιμοκάθαρσης.

dikaiologitika.gr




00 inkefalonia general ad 300X250