Αποτελέσματα εκλογών 2023: Εκλέγεται ο Σπύρος Πνευματικός και παραδίδει την έδρα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Ιουνίου 2023 20:40

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Εκλέγεται ο Σπύρος Πνευματικός και παραδίδει την έδρα

Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα εκλογών 2023, ο Σπύρος Πνευματικός εκλέγεται ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αναμένεται να παραδώσει την έδρα του.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Πνευματικός εκλέγεται βουλευτής με βάση τα αποτελέσματα εκλογών 2023 και αναμένεται να παραδώσει την έδρα του, τουλάχιστον με βάση τα όσα είχε αναφέρει ο ίδιος λίγες ημέρες πριν τις κάλπες.

Η Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια «κέρδισε» τρεις έδρες, με τον κ. Πνευματικό να βρίσκεται στην τρίτη εκλόγιμη θέση:

Σπύρος Πνευματικός

Γιατί ο κ. Πνευματικός είχε αναφέρει ότι θα παραδώσει την έδρα του:

Ο κ. Πνευματικός είχε γίνει «κεντρικό πρόσωπο» μετά από δήλωση που είχε προκαλέσει σάλο σχετικά με «διαλογή καρκινοπαθών». Πιο αναλυτικά, μιλώντας για το ΕΣΥ και την αντιμετώπιση που πρέπει να υπάρξει, σύμφωνα με τον ίδιο, απέναντι στους καρκινοπαθείς τελικού σταδιού.

Ο καθηγητής Ιατρικής και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια, Σπύρος Πνευματικός, ο οποίος για να μειωθεί το κόσμος στα νοσοκομεία και στο ΕΣΥ, προτείνει διαλογή ασθενών και συγκεκριμένα καρκινοπαθών, στη λογική της αναλογίας «κόστους-οφέλους» (cost benefit ratio).

Όπως είπε ο ίδιος, είναι μία «ανθρώπινη πρόταση»: «Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων».

Ο ίδιος, είχε αναφέρει ότι παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να «γλιτώσει» την αποπομπή από τον κ. Μητσοτάκη.

«Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σε συνεννόηση με Μητσοτάκη μένω έξω από τις εκλογές 2023, συγγνώμη σε όλους», είχε πει από την πλευρά του ο κ. Πνευματικός.

dikaiologitika.gr




00 inkefalonia general ad 300X250