Βιβλική καταστροφή στην Ιταλία: Οκτώ νεκροί από τις πλημμύρες -Βούλιαξαν πόλεις, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023 19:41

Βιβλική καταστροφή στην Ιταλία: Οκτώ νεκροί από τις πλημμύρες -Βούλιαξαν πόλεις, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που χτύπησε την Ιταλία, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Σύμφωνα με τη «La Repubblica», τα τρία θύματα είναι στο Φορλί, ένας άνδρας στην περιοχή της Ραβένα, ένας 40χρονος στην περιοχή της Μπολόνια και τρία στην περιοχή της Τσεζένα. Τα τελευταία θύματα είναι ένας άνδρας, που φέρεται να σκοτώθηκε από κατολίσθηση, και ένα ζευγάρι που παρασύρθηκε από την ορμή του νερού. Σύμφωνα με το ANSA, η γυναίκα εντοπίστηκε στην παραλία Zadina στο Cesenatico, καθώς παρασύρθηκε από τη μανία των νερών για τουλάχιστον 20 χιλιόμετρα.

Εικόνες Αποκάλυψης από την Ιταλία

Κάτοικοι αναζήτησαν καταφύγιο σε στέγες σπιτιών, αφού 21 ποτάμια ξεχείλισαν, βυθίζοντας ολόκληρες πόλεις.

«Είναι ίσως η χειρότερη νύχτα στην ιστορία της Ρομάνα», δήλωσε ο Μισέλ Ντε Πασκάλ, δήμαρχος της Ραβένα, στο ραδιόφωνο Rai. «Η Ραβένα είναι αγνώριστη για τις ζημιές που έχει υποστεί».

Όπως μεταδίδει το ANSA, επικαλούμενο τον πρόεδρο της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνα, Στέφανο Μπονακσίνι, 3.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στην Μπολόνια, 5.000 στη Φαέντζα και 5.000 στην περιοχή της Ραβένα, αλλά ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί. «Η σκέψη μας είναι στα οκτώ θύματα και τους αγνοούμενους. Τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειές τους», δήλωσε.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ιταλίας δήλωσε την Τετάρτη ότι μπορεί να έρθουν χειρότερα. «Η βροχόπτωση δεν έχει τελειώσει, θα συνεχιστεί για αρκετές ώρες», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Titti Postiglione, στο δελτίο ειδήσεων του SkyTG24. «Είμαστε αντιμέτωποι με μια πολύ, πολύ περίπλοκη κατάσταση», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, ανέφερε: «Στις πληγείσες περιοχές επιχειρούν πάνω από 700 πυροσβέστες. Αυτήν τη στιγμή, η κύρια προτεραιότητα, φυσικά, είναι να σώσουμε τους ανθρώπους που κινδυνεύουν».

Σε ένα βίντεο, που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακούγονται οι φωνές ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους στη Φαέντζα, μια πόλη της επαρχίας Ραβένα.

Ο Massimo Isola, δήμαρχος της πόλης, δήλωσε: «Η πόλη είναι γεμάτη από ανθρώπους που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Περάσαμε μια νύχτα που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Δεν έχουμε γνωρίσει ποτέ τέτοιες πλημμύρες στην πόλη μας, είναι κάτι αδιανόητο».

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ιταλίας απεγκλωβίζει πολίτες από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους / Φωτογραφία: EPAΗ υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ιταλίας απεγκλωβίζει πολίτες από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους / Φωτογραφία: EPA

iefimerida.gr