«Στροφή» του κοινού στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ μετά το δυστύχημα στα Τέμπη - Διπλασιάστηκαν τα δρομολόγια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 15:48

«Στροφή» του κοινού στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ μετά το δυστύχημα στα Τέμπη - Διπλασιάστηκαν τα δρομολόγια

intime

Καθηλωμένες παραμένουν οι αμαξοστοιχίες μετά την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών, όπου 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του μετά τη σύγκρουση εμπορικής αμαξοστοιχίας με εμπορική στο ύψος του Ευαγγελισμού.

Το επιβατικό κοινό έχει στραφεί στα ΚΤΕΛ, με την αύξηση που καταγράφεται στη ζήτηση αλλά και όσους ταξιδεύουν να έχει διπλασιαστεί.

«Αυτή τη στιγμή ο κόσμος έχει στραφεί προς τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, γιατί είμαστε λίγο πιο φθηνοί από τα τρένα. Τα αεροπλάνα ίσως έχουν λίγο αυξημένο κόστος μετακίνησης» αναφέρει στο thestival.gr ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Στέφανος Τσόλης.

Όπως λέει, η αύξηση ως προς τη ζήτηση, την πληρότητα των δρομολογίων αλλά και τον αριθμό αυτών έχει αυξηθεί κατά 100%.

«Εμείς είχαμε 20 λεωφορεία συνολικά στον άξονα Θεσσαλονίκη- Αθήνα- Θεσσαλονίκη ανά ημέρα. Δέκα πήγαιναν Αθήνα και δέκα επέστρεφαν Θεσσαλονίκη. Η πληρότητα ανερχόταν στο 65%. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τα δρομολόγια από 20 αυξήθηκαν στα 30, με 15 ανά κατεύθυνση και η πληρότητα αγγίζει πλέον το 100%», σημειώνει ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τις ημέρες αιχμής τα λεωφορεία που εξυπηρετούν τον άξονα αυτό ανέρχονται σε 44, με 22 ανά κατεύθυνση. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα Παρασκευή τα λεωφορεία στον άξονα αυτό θα είναι 45.

«Πριν το δυστύχημα στα Τέμπη, τις ημέρες αιχμής, δηλαδή Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή Δευτέρα, είχαμε 20 λεωφορεία συνολικά για το Θεσσαλονίκη- Αθήνα- Θεσσαλονίκη με πληρότητα γύρω στο 75% και τώρα έχουμε 44 με πληρότητα στο 100%», αναφέρει επίσης ο κ. Τσόλης.

Όπως περιγράφει ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ στο thestival.gr, για να καλυφθούν οι ανάγκες στην αύξηση των δρομολογίων λόγω της πολύ αυξημένης ζήτησης, τα ΚΤΕΛ χρειάστηκε να «μετατάξουν» λεωφορεία και οδηγούς από το τουριστικό τμήμα σε αυτό της συγκοινωνίας.

Επισημαίνει επίσης πως ο στόλος των λεωφορείων είναι καινούργιος, με λεωφορεία που είναι 2-3 ετών, ενώ υπάρχουν και λεωφορεία τα οποία έχουν χωρητικότητα άνω των 50 ατόμων, όπως συνηθίζεται με τα περισσότερα οχήματα που χρησιμοποιούνται στις συγκοινωνίες των ΚΤΕΛ.

Σε ό,τι αφορά στην τιμολογιακή πολιτική των εισιτηρίων των επιβατών αλλά και της αποστολής των δεμάτων ο κ. Τσόλης τονίζει πως δεν υπάρχει καμία απολύτως αλλαγή, αφού όπως λέει «θα ήταν απαράδεκτο να υπάρξει κάποια αύξησης εν μέσω αυτής της τραγωδίας που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον κ. Τσόλη, η πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών είχε ως συνέπεια να ενταθούν οι έλεγχοι και η προσοχή των οδηγών για την ασφάλεια των δρομολογίων. «Πάντα είμαστε προσεκτικοί, είτε έχουμε 10 επιβάτες είτε το λεωφορείο είναι γεμάτο. Μετά το δυστύχημα και την απώλεια τόσων νέων ανθρώπων είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί έτσι ώστε να διαφυλάξουμε την ασφάλεια των συγκοινωνιών», τονίζει επίσης ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Στέφανος Τσόλης.

dikaiologitika.gr




00 inkefalonia general ad 300X250