Εκλογές 2023: Ξανά υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023 13:03

Εκλογές 2023: Ξανά υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής

ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Ο Κώστας Καραμανλής θα διεκδικήσει ξανά την ψήφο των Σερραίων παρά το βάρος των ευθυνών για τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της χώρας.

Μπορεί ο Κώστας Καραμανλής να παραιτήθηκε υπό το βάρος των ευθυνών για τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της χώρας, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές.

Το αντίθετο. Κι αυτό επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι «ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας γενναία την πολιτική ευθύνη».

«Από την πλευρά της ΝΔ και του κ. Καραμανλή δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως είπε, η ανάληψη της πολιτικής αντικειμενικής ευθύνης, παρότι υπάρχει αλληλουχία γεγονότων και διαχρονικών παθογενειών, είναι πράξη που τιμά τον κ. Καραμανλή στο επίπεδο αυτό.

Όσο για την ημερομηνία των εκλογών, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «το ζήτημα αυτό σε αυτή τη φάση δεν απασχολεί καθόλου τον πρωθυπουργό».

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Έλλης Τριανταφύλλου για το iEidiseis, ο πρωθυπουργός φαίνεται να έχει κυκλώσει την 21η Μαΐου στο ημερολόγιό του.




00 inkefalonia general ad 300X250