Έρευνα για τις καταγγελίες αστυνομικής βίας στη συγκέντρωση της Κυριακής για τα Τέμπη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023 12:02

Έρευνα για τις καταγγελίες αστυνομικής βίας στη συγκέντρωση της Κυριακής για τα Τέμπη

intime

Εντολή για έρευνα, μετά τα επεισόδια που έγιναν την Κυριακή στο Σύνταγμα και τις καταγγελίες που ακολούθησαν ότι χρησιμοποίησαν βία οι αστυνομικοί στη συγκέντρωση για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή για την άμεση διενέργεια έρευνας σχετικά με «ενέργειες αστυνομικών κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και της πορείας διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 στο κέντρο της Αθήνας».

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε εντολή στον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα για σύγκλιση σύσκεψης με τη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων που διοργανώνουν την αυριανή (8/3/2023) συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η μέγιστη δυνατή συνεργασία για τη διατήρηση της ηρεμίας, της τάξης, της ασφάλειας και η προστασία ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.