Ο Κωνσταντίνος απέναντι στους έλληνες μπλόγκερ [VIDEO]

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 08:42

Εικόνα : TA NEA

Εικόνα : TA NEA


Video streaming by Ustream

«Ο πολιτικός καθορίζει τη μοίρα των λαών, η πολιτική είναι η αρχή όλων, γι' αυτό να προσέχετε τι λέτε για τη Βουλή, αυτήν την βγάζετε εσείς, ο λαός» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στην πρωτότυπη εκδήλωση που ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης στο αθηναϊκό βιβλιοπωλείο Free thinking zone, στην οποία ο πρώην Πρωθυπουργός άρχισε να συνομιλεί με bloggers και το νεανικό κοινό που είχε συγκεντρωθεί.

Στη συζήτηση με τίτλο «Digibate: Mitsotakis vs Bloggers. Catch him if you can!», o Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κάθισε ευδιάθετος μπροστά από μια επιγραφή «#mitsotakis95» – η οποία παντρεύει την ηλικία του με την ορολογία του Twitter – και μίλησε για πολλά ζητήματα.

«Το 1981 το ΠΑΣΟΚ εισήγαγε την πολιτική των ελλειμμάτων» είπε σε κάποια αποστροφή του λόγου του ο Κων. Μητσοτάκης αλλά επεσήμανε: «Την πολιτική όμως αυτή δεν ακολούθησε μόνο το ΠΑΣΟΚ, την ακολούθησε και η Νέα Δημοκρατία και μάλιστα μέχρι πρόσφατα. Αλλά αυτά είναι ιστορία».

«Κανείς πολιτικός δεν είναι μαζοχιστής και όλοι θέλουν να κάνουν παροχές, εύκολα παρασύρεσαι» εξήγησε ο πρώην Πρωθυπουργός.

Και αναφερόμενος στην κρίση τόνισε: «Αντί να τραβάμε κόκκινες γραμμές που τις σβήνουμε την επόμενη ημέρα, καλό είναι να πούμε στον ελληνικό λαό την ωμή αλήθεια. Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να πει την αλήθεια στον λαό και να του προτείνει λύσεις. Και ο ελληνικός λαός θα τον ακολουθήσει». 

Υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει διάλογος για την κρίση καθώς πρόκειται για εθνικό ζήτημα. «Ακόμη και με το ΚΚΕ, που είναι κόμμα σταλινικό, πρέπει να υπάρξει διάλογος. Τουλάχιστον με αυτούς ξέρεις με ποιους έχεις να κάνεις» σχολίασε χαρακτηριστικά. 

«Γιατί να μην μπορείς να μιλήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ; Ενα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Βέβαια με τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια αδυναμία: υπάρχουν πολλές φωνές. Αλλά και πάλι πρέπει να συνομιλήσεις», πρόσθεσε. 

Ο ίδιος επεσήμανε το πολιτικό πρόβλημα, τον λαϊκισμό. Μίλησε για κόμματα που υπόσχονται «λαϊκιστικές» πολιτικές και μόλις εκλεγούν «κάνουν τούμπα 180 μοιρών» ενώ η αντιπολίτευση συνεχίζει τον λαϊκισμό, «ώσπου να εκλεγεί και να κάνει και αυτή τούμπα 180 μοιρών».

Μιλώντας για τον Θατσερισμό, είπε ότι οι πολιτικές της παραμένουν ακόμη και προωθούνται και από τους αντιπάλους του. «Ο σοσιαλισμός μεριμνά για τους πολίτες του και τους κάνει να μην είναι παραγωγικοί, να βολεύονται» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κων. Μητσοτάκης. «Είναι πρόβλημα οι βολεμένοι» προσέθεσε. «Δεν θέλει ο κόσμος το νέο ωράριο. Γιατί να μην το θέλεις; Αν θέλει ο άνθρωπος να δουλέψει περισσότερο γιατί να μην μπορεί να δουλέψει;» αναρωτήθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός. «Είναι κακό πράγμα το βόλεμα. Πρέπει να ξεβολευτούμε. Να χαλάσουμε τις συνήθειές μας» προσέθεσε. 

«Οταν γυρίσαμε στη Μεταπολίτευση όλοι δήλωναν σοσιαλιστές. Θυμάμαι τον Μαύρο να δηλώνει σοσιαλιστής. Εκεί που έπαθα ήταν όταν άκουσα τον Ζίγδη να δηλώνει σοσιαλιστής», είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Κων. Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας ότι «ο Ομπάμα δεν είναι σοσιαλιστής, είναι φιλελεύθερος».

Ευδιάθετος και εύστοχος, ο Κων. Μητσοτάκης είπε για τα όρια ηλικίας: «Το πρόβλημα σε όλον τον κόσμο είναι η τρίτη ηλικία. Δεν πεθαίνουμε» είπε γελώντας. Και προσέθεσε: «Γιατί να μην μπορεί ένας άνθρωπος να συνεχίσει να δουλεύει στα 60 του;». 

Οσο για την Ευρώπη, είπε: «Η Ευρώπη έτσι λειτουργεί: δύο βήματα εμπρός, ένα πίσω, αλλά στο τέλος πηγαίνει μπροστά. Και η Γερμανία θα κάνει τις υποχωρήσεις της και οι υπόλοιποι θα αντιληφθούν τις ευθύνες τους και θα βρεθεί ο τρόπος. Και με εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Μπορεί να είναι δυσάρεστο, για κάποιους απαράδεκτο, αλλά έτσι νοείται ενωμένη Ευρώπη, με κάποια εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας» τόνισε. Και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Η Ευρώπη δεν πάει πίσω».

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από τη σελίδα του πρώην πρωθυπουργού στο Facebook (http://on.fb.me/14M3co6), και από tanea.gr

TA NEA




00 inkefalonia general ad 300X250