Προσφυγές για το σχέδιο «Αθηνά» - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 09:32

Προσφυγές για το σχέδιο «Αθηνά» - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή

Οι σπουδαστές δεκάδων τμημάτων περιμένουν με «κομμένη την ανάσα» από το υπουργείο Παιδείας να αποσύρει την απόφασή του για συγχωνεύσεις κάποιων τμημάτων, οι οποίες, όπως λένε, θα τους καταστρέψει το επαγγελματικό τους μέλλον. Το ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης προσφεύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού όπως λένε οι σπουδαστές τμημάτων που συγχωνεύονται, αυτό προκαλεί αντίστροφη διακριτική μεταχείριση των φοιτητών των ΤΕΙ σε σχέση με τους αποφοίτους των αντίστοιχων ιδρυμάτων των υπόλοιπων κρατών μελών τη ΕΕ, αλλά δυσχεραίνει και την επαγγελματική τους αποκατάσταση σε χώρες - μέλη της ΕΕ, αφού με άλλο περιεχόμενο σπουδών εγγράφονται και με άλλο αποφοιτούν και οδηγούνται στην απώλεια οποιωνδήποτε εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων τους. Στο μεταξύ την Πέμπτη δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, την ώρα που θα ξεκινήσει η συζήτηση του σχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

«Οι κινητοποιήσεις αυτές είναι δίκαιες και δικαιολογημένες γιατί οι κόποι και οι θυσίες οι δικές μας και των οικογενειών μας όλα αυτά τα χρόνια κινδυνεύουν να πάνε χαμένες», λένε οι φοιτητές των ΤΕΙ. Επί ποδός βρίσκονται και οι σπουδαστές του τμήματος Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθήνας, το οποίο απορροφάται από το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, διότι όπως λένε τα γνωστικά αντικείμενα των δύο Τμημάτων είναι εξ ορισμού τελείως διαφορετικά και ότι η συγχώνευση δεν πληροί κανένα από τα κύρια κριτήρια που το ίδιο το υπουργείο έθεσε και δεν ανταποκρίνεται στους στόχους του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ».

Την αντίδρασή του στη συγχώνευση όλων των ξενόγλωσσων τμημάτων εκφράζει και ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας, ενώ ανακοίνωσαν ότι συνέλεξαν 11.000 υπογραφές συμπαράστασης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Δεν θα ψηφίσει το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Νταβλούρος κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που έγινε στο Αίγιο, εάν δεν γίνει δεκτό το δίκαιο αίτημα παραμονής των ΤΕΙ στην πόλη.

ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΤΡΙΓΚΑ - ΕΘΝΟΣ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250