Φώφη Γεννηματά: Εθνικό πένθος την Τετάρτη ημέρα της κηδείας της

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 16:09

Φώφη Γεννηματά: Εθνικό πένθος την Τετάρτη ημέρα της κηδείας της

 Εθνικό πένθος την Τετάρτη (27.10.2021) οπότε και θα πραγματοποιηθεί η ταφή της Φώφης Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών, έπειτα από γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η Τετάρτη (27.10.2021), κηρύχθηκε ημέρα εθνικού πένθους στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, η οποία την ίδια ημέρα θα οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα γίνει με τιμές εν ενεργείας Υπουργού και δημοσία δαπάνη, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου.

Στην ΚΥΑ, σημειώνονται, παράλληλα, τα ακόλουθα: «Ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής, αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία της οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία Υπουργό».

Πηγή: newsit.gr 

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ