Ξεπέρασε τον καρκίνο ο 6χρονος Μπέκετ που είχε συγκλονίσει με τη φωτογραφία του (εικόνες, βίντεο)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 11:56

Ξεπέρασε τον καρκίνο ο 6χρονος Μπέκετ που είχε συγκλονίσει με τη φωτογραφία του (εικόνες, βίντεο)

Μετά από τρεισήμιση χρόνια χημειοθεραπείας, ο μικρός Μπέκετ - που είχε συγκινήσει με τη φωτογραφία του το 2019 - βγήκε νικητής στη μάχη του με τον παιδικό καρκίνο

«Αυτός είναι ο παιδικος καρκινός», έγραφε η Κέιτλιν Μπουργκ από το Πρίνστον του Τέξας στη λεζάντα της φωτογραφίας που έγινε viral το 2019. 

Στην εικόνα ο 4χρονος γιος της, Μπέκετ, καθόταν γερμένος πάνω από την τουαλέτα σε μια ακόμη κρίση εμετών - παρενέργεια των εξαντλητικών χημειοθεραπειών - ενώ η 5χρονη αδερφή του του συμπαραστεκόταν, χαϊδεύοντας την πλάτη του.

RQebl 1568240073 146073 blog S114080418 300

«Εμετοί ανάμεσα στο παιχνίδι. Να ξυπνάς για να κάνεις εμετό. Στο πλευρό του αδερφού της να του τρίβει την πλάτη όταν τον πιάνει ναυτία», έγραφε η μητέρα, στην προσπάθεια της να κάνει γνωστό τον παιδικό καρκίνο, αλλά και τις επιπτώσεις που αυτός φέρει για το σύνολο των μελών της οικογένειας του ασθενή.

Η ανα΄ρτησή είχε γίνει τότε viral, προκαλώντας συγκίνηση σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Δύο χρόνια μετά το θαύμα έγινε και πλέον η είδηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου γεμίζει χαρά και αισιοδοξία.

Ο μικρός Μπέκετ που έπασχε από οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία - από την ηλικία των δύο ετών - είναι σήμερα υγιής και έτοιμος να πάει στο σχολείο. Έχουν προηγηθεί 3,5 χρόνια χημειοθεραπέιας, ενώ το αγοράκι χρειάστηκε να χάσει τα μαλλιά του, αλλά και να μάθει να περπατάει από την αρχή δύο φορές. 

Τα δύο αδέρφια μετά από δύσκολες καταστάσεις και συχνές επισκέψεις στο νοσοκομείο είναι ξανά στο σπίτι τους και επιστρέφουν σταδιακά στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής.