Συνδυασμός Ανουσάκη : Γνωστά από τις αναρτήσεις ρυπαρού blog τα περισσότερα πρόσωπα

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 10:26

Συνδυασμός Ανουσάκη : Γνωστά από τις αναρτήσεις ρυπαρού blog τα περισσότερα πρόσωπα

Την παρουσίαση του νέου του συνδυασμού με τίτλο «Δήμος Αργοστολίου – Παρόν και Μέλλον» πραγματοποίησε χθες στο Αργοστόλι, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Ανουσάκης.

Ο κ. Ανουσάκης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «πρόκειται για μία ομάδα ανθρώπων πολιτικοποιημένων, με κοινές ιδέες, απόψεις, ανησυχίες και αγωνίες για το Δήμο Αργοστολίου και εμφανίσθηκε βέβαιος ότι θα βρεθεί στο δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023.

Επιπρόσθετα, τόνισε ότι έχει επέλθει πολιτικό διαζύγιο στη σχέση του με τον Αλέξανδρο Παρίση τονίζοντας χαρακτηριστικά : «μετά από δύο χρόνια αδράνειας της “Ισχυρής Κεφαλονιάς”, έπρεπε πλέον να βρούμε τρόπο να εκφραστούμε πολιτικά».

Επί της ουσίας τώρα..

Η παρουσίαση του νέου συνδυασμού αν και αναμένονταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μάλλον απογοήτευσε αυτούς που ανέμεναν κάτι πραγματικά ανανεωμένο και καινοτόμο.

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για τον απόλυτα προσωποκεντρικό συνδυασμό, δημιουργημένο κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του αρχηγού του.

Μεταξύ άλλων, έκανε αισθητή εντύπωση η εργώδης, απνευστί προσπάθεια Ανουσάκη να πείσει ότι αποτελεί κάτι καινούργιο στο αυτοδιοικητικό σκηνικό του νησιού.

Μπορεί ο ίδιος να είναι νέος ηλικιακά (δεν έχει πατήσει ούτε καν τα 50), στην πραγματικότητα όμως είναι ένα πολιτικό πρόσωπο με πολυετή παρουσία στην αυτοδιοίκηση και σαφές δείγμα γραφής αλλά και ουκ ολίγες μελανές στιγμές.

Δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια από τότε που ο ίδιος ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του ενιαίου τότε Δήμου Κεφαλονιάς, πυροδοτούσε με τον εκρηκτικό του χαρακτήρα αλησμόνητες στιγμές έντασης , κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων.

Ή ακόμη πιο πρόσφατα, δεν έχει περάσει και πολύς καιρός, από την εποχή που διοικούσε τη ΔΕΥΑΚ , με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα για την εικόνα του νησιού (πρωτοφανείς δυσοσμίες ή ένας βιολογικός ένα βήμα πριν την κατάρρευση).

Σήμερα ο Ανουσάκης, έχοντας φορέσει τον πολιτικό μανδύα της συναίνεσης επιχειρεί να πείσει ότι άλλαξε και ότι έμαθε από τα λάθη του, αυτοί όμως που τον γνωρίζουν καλά, ξέρουν ότι κάτι τέτοιο απέχει παρασάγγας από το πολιτικό του DNA.

Ο Νίκος είναι έξυπνος και δραστήριος άνθρωπος , αλλά ταυτόχρονα και μια «ωρολογιακή βόμβα» έτοιμη προς έκρηξη ανά πάσα στιγμή!

Η Πολιτική, την οποία όμως επικαλείται διαρκώς στο λόγο του, απαιτεί ψυχραιμία , και αποφυγή λήψης αποφάσεων εν θερμώ.

Είχε τα παραπάνω στοιχεία ο Ανουσάκης ; Μάλλον όχι.

  • Οι συνεργάτες

Ο Ανουσάκης χθες κατά τη διάρκεια της παρουσίασης δεν ήταν μόνος.
Πλαισιώθηκε από κάποιους ανθρώπους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχαν κάνει γνωστή τη στήριξη τους στο νέο συνδυασμό (Γεράσιμος Παπαναστασάτος, Νίκος Παπαδάτος, Αντώνης Κατσιγιαννης κ.α.)

Τα περισσότερα πρόσωπα που τον περιστοίχιζαν ήταν αυτά που αναμένονταν να είναι δίπλα του και δεν αποτέλεσαν καμία έκπληξη, όση προσπάθεια και αν κάνουν τα ΜΜΕ που τον στηρίζουν για το αντίθετο.

Πολλά εξ αυτών είχαν προαναγγελθεί από το θεωρητικά αγνώστου ιδιοκτήτη blog ρυπαρών αναρτήσεων «κεφαλλονίτικη σύφιλη» το οποίο , ως αποδείχθηκε είχε εξαιρετικά καλή πληροφόρηση από τις κινήσεις Ανουσάκη και εξαφανίστηκε εν μια νυκτί, πριν την επίσημη ανακοίνωση του συνδυασμού.

Σαν να δημιουργήθηκε για να υπηρετήσει ένα σκοπό και στη συνέχεια να καταστράφηκε από το δημιουργό του, καθώς εκπλήρωσε το στόχο του..

  • Αντί επιλόγου

Ο συνδυασμός Ανουσάκη μπορεί να μετρά μόνο λίγες ώρες ζωής, το μόνο βέβαιο είναι ότι το προσεχές διάστημα θα επιχειρήσει να βρεθεί στο προσκήνιο ακολουθώντας εμφανώς ή υπογείως τη γνωστή τακτική, στην οποία ο Νίκος είναι άριστος γνώστης.

Μηδενισμός, ανύπαρκτα διλήμματα και μετατροπή της τοπικής πολιτικής σκηνής σε αρένα.

Στοιχεία , τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα του χθες.

Όσο και αν προσπαθεί ο Ανουσάκης να παρουσιαστεί ως κάτι νέο, είναι τόσο ισχυρό το αποτύπωμα του, που δεν θα του επιτρέψει να ξεγελάσει και πολλούς, ευτυχώς.

Το πρώτο λάθος το έχει ήδη κάνει..

kefalonitiki sifili1

kefalonitiki sifili2




00 inkefalonia general ad 300X250