Οι επερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 09:01

Οι επερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ:

Για την αναστολή εξετάσεων υποψηφίων οδηγών

στην Π.Ε. Κεφαλονιάς & Ιθάκης

 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, θεωρούμε σημαντική ευθύνη και υποχρέωση, να φέρουμε το θέμα της αναστολής εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών στην Π.Ε. Κεφαλονιάς & Ιθάκης στο Π.Σ., γιατί απασχολεί εκατοντάδες υποψήφιους & επαγγελματίες οδηγούς, τους επαγγελματίες των Σχολών Οδηγών αλλά και τους εργαζόμενους στην Διεύθυνση Μεταφορών και Συγκοινωνιών της Π.Ε Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Γραφείο Συγκοινωνιών δεν δημιουργήθηκε ξαφνικά, ούτε τυχαία. Είναι αποτέλεσμα των διαχρονικών πολιτικών που ακολουθούνται από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, υλοποιούν και στηρίζουν απαρέγκλιτα οι Περιφερειακές Αρχές, τόσο η σημερινή της Ν.Δ.-ΚΙΝΑΛ, όσο και η προηγούμενη της ΑΝΑΣΑ (ΣΥΡΙΖΑ).

Εντάσσεται στις γενικότερες πολιτικές κατευθύνσεις της Ε.Ε. για ένα ιδιωτικοποιημένο σύστημα εξετάσεων. Πολιτική που δίνει προτεραιότητα στην ενίσχυση της χρήσης του αυτοκινήτου, με βάση τις αξιώσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών, απαξιώνοντας ταυτόχρονα τα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Πολιτική που έχει ως αποτέλεσμα, ένα οδικό δίκτυο επικίνδυνο για την ασφάλεια του λαού, αλλά και με οικονομική επιβάρυνση από τις συνεχείς βλάβες που προκαλούνται στα οχήματα. Είναι μια πολιτική που δεν δίνει βάρος στην πρόληψη, την ενημέρωση, την εκπαίδευση, αλλά στην καταστολή ως ένας ακόμα φορομπηχτικός μηχανισμός. Η κυκλοφοριακή αγωγή εξαντλείται στα προπαγανδιστικά φυλλάδια και δεν υπάρχει ούτε καν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η υποστελέχωση της Διεύθυνσης Μεταφορών & Συγκοινωνιών και ιδιαίτερα του Γραφείου Συγκοινωνιών -στα πλαίσια της συνολικότερης υποβάθμισης και υποστελέχωσης όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας- είναι το άλλο στοιχείο που συμπληρώνει την ασκούμενη πολιτική και βοηθάει στο να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την πλήρη ιδιωτικοποίησή της. Παράλληλα, η πίεση και η εντατικοποίηση της εργασίας στους εναπομείναντες υπαλλήλους είναι αφόρητη, με αποτέλεσμα βασικά δικαιώματα τους να είναι στην πράξη υπό αίρεση. Αν κάτι λειτουργούσε μέχρι σήμερα ήταν χάρη στην υπερπροσπάθεια των εργαζομένων και μόνο.

Τα αποτελέσματα όλων των παραπάνω τα «πληρώνουν» οι υποψήφιοι οδηγοί αλλά και οι επαγγελματίες των σχολών.

Με βάση τα παραπάνω Επερωτάται η κ. Περιφερειάρχης:

  • Γιατί άφησε την κατάσταση να εξελιχθεί έτσι και να φτάσει μέχρι την αναστολή των εξετάσεων;
  • Θα δώσει ΑΜΕΣΗ λύση στο φλέγον πρόβλημα;
  • Θα διεκδικήσει ΑΜΕΣΑ μόνιμες προσλήψεις από την κυβέρνηση για τη στελέχωση του Γραφείου Συγκοινωνιών;
  • Θα καταγγείλει την κυβέρνηση σε περίπτωση άρνησης και θα προχωρήσει σε αγωνιστική διεκδίκηση και διαμαρτυρία;
  • Σκοπεύει να εκπαιδεύσει προσωπικό κάνοντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να μπορεί να αναλάβει τα καθήκοντα του εξεταστή

                                                                                                 23.08.3021

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ν. Γκισγκίνης, Δ. Κεφαλληνός, Ε. Κολυβά, Α. Μπαλού, Χ. Χαραλάμπους

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ:

Πότε θα εκταμιευτούν τα χρήματα που έχουν εγκριθεί προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της διαχείρισης της πανδημίας;

 

Άλλη μια εξαγγελία της Περιφερειακής Αρχής (Ν.Δ-ΚΙΝΑΛ) παραμένει στα χαρτιά εδώ και ένα χρόνο, παρά τις συνεχείς δηλώσεις και τα Δελτία Τύπου του προπαγανδιστικού μηχανισμού της. Η ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από την Περιφέρεια μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ έχει γίνει το μεγαλύτερο ανέκδοτο στα χείλη των μικροεπαγγελματιών των νησιών μας. Την ίδια ώρα που το 65 % των αιτούντων μένει εκτός, χιλιάδες μικροεπαγγελματίες μένουν εκτός ενίσχυσης και αυτής της ελάχιστης βοήθειας αφού τα κριτήρια που βάζουν, Ε.Ε., κυβέρνηση και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων λειτουργούν απαγορευτικά στο να κάνουν αίτηση, την ίδια ώρα οι τοπικοί άρχοντες «απορούν» και κουνούν το δάκτυλο σε αυτούς τους λίγους που μπήκαν στο πρόγραμμα και δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά προκειμένου να πάρουν αυτά τα ελάχιστα χρήματα.

Και αυτό όχι με δική τους ευθύνη φυσικά, όπως εντέχνως αφήνει η Περιφερειακή Αρχή να εννοηθεί, αλλά λόγω των πολλών προϋποθέσεων που απαιτούνται.

Σχεδόν 10 μήνες μετά την κατάθεση των αιτήσεων, δεν έχει εκταμιευθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑ ευρώ στους δικαιούχους.

Η Περιφερειακή Αρχή αναπαράγει τις γνωστές δικαιολογίες για την αυστηρότητα του προγράμματος, την γραφειοκρατία, την υποστελέχωση. Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη. Ξεχνούν ότι τα χρήματα αυτά θα ήταν ένα είδος κεφαλαίου κίνησης, «οξυγόνο» ενόψει της νέας χρονιάς -δηλαδή στις αρχές του 2021-, ώστε να κρατηθούν στην ζωή οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Τώρα αρκετές έχουν κλείσει ή άλλες είναι στα πρόθυρα και μάλιστα με μια δεύτερη κακή χρονιά. Καθυστερήσεις όμως, δεν υπάρχουν για τους μεγάλους και στρατηγικούς επενδυτές των μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, των Α.Π.Ε., των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων. Εκεί οι διαδικασίες είναι fast truck.

Ας δούμε, όμως, την πραγματικότητα με βάση τα στοιχεία και τα λόγια της ίδιας της Περιφερειακής Αρχής.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Π.Ι.Ν., στις 09.08.2021 είχαν αιτηθεί ένταξη στο πρόγραμμα επιχορήγησης 7.100 επιχειρήσεις. Από αυτές εντάχθηκαν οι 1.151 και αναμένεται με την προσθήκη των επιπλέον 16 εκ. να ενταχθούν άλλες 1400-1500, δηλαδή περίπου 2.500, το 35% των αιτηθέντων.

Το βασικό που αποκαλύπτεται από το Δελτίο Τύπου της Π.Ι.Ν., είναι ότι μέχρι την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών για την είσπραξη της επιχορήγησης που ήταν η 30.07.2021, είχαν υποβάλει δικαιολογητικά κάτω από το 50% των επιχειρήσεων που είχε εγκριθεί η αίτηση τους, δηλαδή περίπου 575. Επίσης κυνικά ομολογούν, «…σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν όλες οι αιτούμενες επιχειρήσεις……για την ικανοποίηση όλων των αιτούντων επιχειρήσεων θα απαιτείτο 93 εκ. κάτι αδύνατο για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων…», προφανώς για να χαμηλώσουν τις απαιτήσεις των μικροεπαγγελματιών και να τις προσαρμόσουν, όχι στις ανάγκες τους, αλλά στην επιλογή που έχουν Ε.Ε., κυβέρνηση, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, να χρηματοδοτούν απλόχερα τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και στους μικρούς Ε.Β.Ε να δίνουν ψίχουλα για να τους κλείνουν το στόμα.

Σε αυτή την χρονική συγκυρία, τέτοιου είδους μέτρα μπορεί να δίνουν μια ανάσα σε ένα τμήμα μικρών επαγγελματιών, όμως είναι ανεπαρκή και προσωρινά. Δεν δίνουν λύση στην επιδείνωση της θέσης δεκάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων ως συνέπεια της καπιταλιστικής κρίσης που επιταχύνθηκε με την πανδημία, την πτώση του τζίρου, την αναδουλειά και την συμπίεση από στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση αντί να πάρει πραγματικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, με την πραγματοποίηση μαζικών και επαναλαμβανόμενων δωρεάν τεστ για τον covid 19 στα καταστήματα εστίασης, μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, έκλεισε τα καταστήματα εστίασης οδηγώντας για μια ακόμη φορά χιλιάδες εργαζόμενους και εκατοντάδες μικρούς επαγγελματίες σε οικονομικό αδιέξοδο και μπροστά στον κίνδυνο στις ανεργίας.

H αναστολή πληρωμής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους αυτοαπασχολούμενους που ανακοίνωσε, δεν αποτελούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης. Τινάζουν στον αέρα το οικογενειακό εισόδημα και μεταθέτουν για αργότερα το οριστικό κλείσιμο πολλών μικρών επιχειρήσεων και στην ανεργία πολλούς εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους.

Χωρίς επιπλέον μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση και την τοπική διοίκηση, για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες του κλάδου, όφελος θα έχουν μόνο οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

  • Προϋπόθεση για να υπάρξει στήριξη από αυτά τα προγράμματα στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις είναι η αλλαγή των κριτηρίων, ώστε να έχουν προτεραιότητα οι μικροεπαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς προσωπικό για τη μη επιστρεπτέα επιχορήγηση που δίνει αυτό το πρόγραμμα.
  • Η ουσιαστική στήριξη στις συνδυάζεται με τη διεκδίκηση για την άμεση επανένταξη στο αφορολόγητο όριο (ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί). Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της καταβολής του ΕΝΦΙΑ για το 2020 &2021, με προοπτική οριστικής κατάργησής του.
  • Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, δημόσιο και Δήμους, για όλους τους μικρούς επαγγελματίες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, τουλάχιστον για 6 μήνες. Να διαγραφούν τόκοι και κάθε είδους προσαυξήσεις σε δημόσιο, τράπεζες και Δήμους. Απαλλαγή όλων των αυτοαπασχολουμένων από Δημοτικά τέλη για 6 μήνες
  • Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης- κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών-. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
  • Να διακοπεί κάθε χρέωση σε λογαριασμούς ηλεκτρικού, νερού, τηλεφώνου για εργαζόμενους και μικρούς επαγγελματίες για όσο θα είναι κλειστές οι επιχειρήσεις.
  • Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών εστίασης από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για το διάστημα που είναι κλειστές οι επιχειρήσεις, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Με βάση τα παραπάνω ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Περιφερειάρχης:

  • Πότε θα εκταμιευτούν τα χρήματα που έχουν εγκριθεί προς τις επιχειρήσεις;
  • Θα αλλάξετε τα κριτήρια ώστε να έχουν προτεραιότητα πραγματικά οι μικροί επαγγελματίες;
  • Θα επιχορηγήσετε μέσω καινούργιου προγράμματος όλους τους επαγγελματίες που δεν εγκρίθηκε η αίτηση τους, αλλά και εκείνους που δεν συμμετείχαν στο τρέχον πρόγραμμα;
  • Τι θα κάνετε σε περίπτωση που δεν απορροφηθεί ένα σημαντικό κομμάτι των χρημάτων λόγω της δυσκολίας των επιχειρήσεων να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά;
  • Θα διεκδικήσετε ουσιαστικά μέτρα στήριξης σύμφωνα με το πλαίσιο αιτημάτων που προβάλει το κίνημα;

                                                                                         23.08.2021

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ν. Γκισγκίνης, Δ. Κεφαλληνός, Ε. Κολυβά, Α. Μπαλού, Χ. Χαραλάμπους

 

Για τον τρόπο επιλογής των εκπροσώπων

των εργατικών συνδικάτων στις διάφορες Επιτροπές της Π.Ι.Ν.

Είναι γνωστό πως -ως επίφαση δημοκρατίας- ο νομοθέτης προβλέπει σε κάποιες από τις Επιτροπές των Περιφερειών να εκπροσωπούνται και τα συνδικάτα με ένα εκπρόσωπό τους. Τώρα το πόσο εκπροσωπεί τους εργαζόμενους κάποιος που ορίζεται απευθείας από τον Περιφερειάρχη είναι ένα ζητούμενο στο οποίο μόνο ο νομοθέτης μπορεί να απαντήσει.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου της Περιφέρειάς μας με χιλιάδες εγγεγραμμένα μέλη, -που εκδόθηκε με αφορμή την κλήση από την Ασφάλεια του Προέδρου και άλλων μελών του Δ.Σ. του συνδικάτου να καταθέσουν σαν κατηγορούμενοι, μετά την απαράδεκτη όσο και αλγεινή μήνυση που κατάθεσε η Π.Ι.Ν. ενάντια στους συνδικαλιστές, για το γνωστό «συμβολικό δρώμενο» που έλαβε χώρα έξω από το κτήριο της Π.Ε. Κέρκυρας κατά την διάρκεια της μεγαλειώδους απεργία ς της 10ης του Ιούνη, -καταγγέλλονται και τα εξής πρωτοφανέρωτα έως απίστευτα:

Στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Π.Ι.Ν., στο Συμβούλιο Σύνδεσης με την παραγωγή και την αγορά εργασίας της Π.Ι.Ν. καθώς και στην Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης της Π.Ι.Ν., εκπρόσωπος των εργατικών συνδικάτων φέρεται να είναι το ίδιο πρόσωπο! Ο φερόμενος σαν Πρόεδρος ενός διασπαστικού Σωματείου – σφραγίδα με την επωνυμία «Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Κέρκυρας». Από όλα τα νησιά της Π.Ι.Ν. και από 30 και πάνω πολυάριθμα και με ενεργή και συνεχή δράση εργατικά συνδικάτα δεν επιλέχθηκε κανένας σαν ικανός να εκπροσωπήσει τους εργαζόμενους στις Επιτροπές της Π.Ι.Ν.! Ένας και μοναδικός ο «εκλεκτός» να αναλάβει «επάξια» την εκπροσώπηση της εργατικής τάξης και στις 3 αυτές Επιτροπές της Περιφέρειας! Εκλεκτός, βέβαια, όχι των χιλιάδων εργατοϋπαλλήλων αλλά της κας Περιφερειάρχη.

ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα Περιφερειάρχης:

  1. Ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία επέλεξε και τοποθέτησε και στις 3 Επιτροπές, που αναφέρονται πιο πάνω, το ίδιο και το αυτό πρόσωπο (!!) σαν εκπρόσωπο των εργαζομένων της Περιφέρειας μας;
  2. Αναγνωρίζει ότι με την πράξη της αυτή περιπίπτει σε ένα τεράστιο ατόπημα με το οποίο προσβάλλει και περιφρονεί τους χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους που ζουν και εργάζονται στη Περιφέρεια μας;
  3. Προτίθεται να επανορθώσει διορίζοντας στις Επιτροπές αυτές εκπροσώπους από τα πιο μεγάλα συνδικάτα της Περιφέρειας μας;

                                                                              23.08.2021

                                     Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

                   Ν. Γκισγκίνης, Δ. Κεφαλληνός, Ε. Κολυβά, Α. Μπαλού, Χ. Χαραλάμπους

Για κατάθεση των πορισμάτων για τις διάφορες εγκληματικές πράξεις που επιτελέστηκαν κατά τον τελευταίο χρόνο ενάντια στο παρθένο οικοσύστημα του Ερημίτη

Η Επερώτηση αυτή, καθίσταται, κατά την άποψή μας, τραγικά επίκαιρη μετά τις ανεπανόρθωτες καταστροφές που συντελούνται τις τελευταίες ημέρες στην χώρα μας και που έχουν σαν αποτέλεσμα 2.000.000 περίπου στρέμματα δασών να έχουν γίνει στάχτη και το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας να έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα.

Είναι πλέον αποδεκτό -και από τον πιο δύσπιστο παρατηρητή- πως στο παρθένο οικοσύστημα του Ερημίτη επιτελείται, επί καθημερινής βάσης, ένα τεράστιο, προμελετημένο περιβαλλοντικό έγκλημα. Ένα έγκλημα που ξεκίνησε προοδευτικά να δημιουργείται από την δεκαετία του ΄80 και που είχε την κάλυψη όλων των αστικών κυβερνήσεων που κυβέρνησαν τη χώρα από τότε μέχρι σήμερα. Σήμερα, κάτω από την απόλυτη κάλυψη και την υψηλή προστασία του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης, αλλά και της Περιφερειακής Αρχής και των παρατάξεων που την στηρίζουν (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ), το έγκλημα αυτό έχει φτάσει στο απόγειό του. Έτσι:

  1. Αμέσως μετά τη παρουσία του κ. Μητσοτάκη στα εγκαίνια της «εμβληματικής» και «ήπιας», όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε, επένδυσης, οι «επενδυτές» άρχισαν το θεάρεστο έργο τους. Παράνομη αποψίλωση 100 στρεμμάτων δασικής έκτασης, για την οποία διεξήγαγε έρευνα η Δασική Υπηρεσία.
  2. Ύποπτη πυρκαγιά, με πολλές ταυτόχρονες εστίες, κατέκαψε 200 περίπου στρέμματα από το πανέμορφο δάσος του Ερημίτη και για διερεύνηση των αιτίων της ήλθε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) από την Αθήνα.
  3. Παράνομη διάνοιξη δρόμου στον παράκτιο χώρο που χωρίζει τον προστατευόμενο υγρότοπο της Βρωμολίμνης από την θάλασσα με μπουλντόζες «ήπιας», όμως, ανάπτυξης! Κατά πληροφορίες μας, μέχρι πρόσφατα, η NCΗ Capital συνέχιζε το καταστροφικό της έργο μέσα στην ζώνη απορροής της Βρωμολίμνης.
  4. Καταστροφή μέρους του προστατευόμενου Δημοτικού λιθόστρωτου Ενετικού μονοπατιού. (Ειδικότερα για τις 2 τελευταίες έκνομες ενέργειες υπήρξαν καταγγελίες και από τη Λιμενική Αστυνομία αλλά διενεργήθηκε και αυτοψία από το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.Π. ) της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Π.Ι.Ν. Επίσης αυτοψία έγινε και από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.).

Η Λαϊκή Συσπείρωση με Επερωτήσεις της, επανειλημμένα, ζήτησε να ενημερωθεί το Π.Σ. και ο Κερκυραϊκός λαός για τα πορίσματα των πιο πάνω ερευνών (Δασικής Υπηρεσίας, Δ.Α.Ε.Ε., Κ.Ε.Π.Π., καταγγελία Λιμενικής Αστυνομίας κ.λ.π.), αλλά η Περιφερειακή Αρχή, καλύπτοντας πλήρως τις έκνομες ενέργειες των «επενδυτών» της NCH Capital, με απίθανες δικαιολογίες αρνήθηκε, επί της ουσίας, την ενημέρωση αυτή.

ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος για την προστασία (;) του περιβάλλοντος Αντιπεριφερειάρχης:

  1. Είναι σε γνώση του τα πορίσματα των ερευνών που διεξήχθησαν:

α) Από την Δασική Υπηρεσία ( για την παράνομη αποψίλωση 100 και πλέον στρεμμάτων δασικής έκτασης).

β) Από τη Δ/νση Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Εμπρησμού (για την πυρκαγιά που κατέκαψε 200 στρέμματα παρθένου δάσους).

γ) Από το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Π.Ι.Ν. (για την παράνομη διάνοιξη δρόμου στον παράκτιο χώρο που χωρίζει τον προστατευόμενο υγρότοπο της Βρωμολίμνης από την θάλασσα).

δ) Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας (για τη καταστροφή του Ενετικού μονοπατιού).

  1. Εάν ναι, του ζητείται να τα καταθέσει άμεσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο προς γνώση και των Περιφερειακών Συμβούλων αλλά και του Κερκυραϊκού λαού. Επίσης εάν προέκυψαν ευθύνες από τις έρευνες αυτές, σε ποιες ενέργειες προέβηκε ούτως ώστε να καταλογισθούν οι ευθύνες αυτές στους υπαίτιους.
  2. Εάν όχι, ερωτάται σε ποιες ενέργειες προέβηκε ούτως ώστε, σαν αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, να καταστεί γνώστης των πορισμάτων αυτών και εφ’ όσον υπήρχαν ευθύνες να επιδιώξει την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

                                                                                                                 23.08.2021

                                 Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

               Ν. Γκισγκίνης, Δ. Κεφαλληνός, Ε. Κολυβά, Α. Μπαλού, Χ. Χαραλάμπους

 




00 inkefalonia general ad 300X250