Θέμα ημερών να γίνει ο Δήμος Αργοστολίου έξυπνη πόλη - Δηλώσεις Φραντζή στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 20:01

Θέμα ημερών να γίνει ο Δήμος Αργοστολίου έξυπνη πόλη - Δηλώσεις Φραντζή στον COSMOS 96,5

Στον COSMOS 96,5 μιλησε την Παρασεκυή ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου Νίκος Φραντζής, αναφορικά με διάφορα ζητήματα της επικαιρότητας.

Για το "Ψηφιακό Αργοστόλι"

«Εντός της επόμενης βδομάδας θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της υπηρεσίας. Πρόκειται για μια ρηξικέλευθη πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, να γίνει το Αργοστόλι, αυτό που έχει καθιερωθεί πανευρωπαϊκά, smart city.  Μέσα από αυτή την υπηρεσία – συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Τρικκαίων, που είναι πρωτοπόρος σε αυτά – θέλουμε, ένας πολίτης είτε τηλεφωνώντας είτε μπαίνοντας στο site μας είτε με φυσική παρουσία στον χώρο, μπορεί να υποβάλλει ο πολίτης  αιτήματα και παρατηρήσεις. Στόχος μας είναι να έρθει ο Δήμος πιο κοντά στον πολίτη. Να νιώθει ο πολίτης την ασφάλεια ότι υποβάλλει ένα αίτημα και αυτό προγραμματίζεται. Ήδη λειτουργεί το πρόγραμμα και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό».

 «Αυτή η υπηρεσία μπορεί να έχει «πολιτικό κόστος» για τους αιρετούς αλλά έχει μεγαλύτερο όφελος γιατί ο πολίτης μένει ικανοποιημένος. Το πολιτικό κόστος προκύπτει από το γεγονός ότι οι πάντες είχαν μάθει να απευθύνονται στον Αντιδήμαρχο, στον υπάλληλο… Πολιτικό κόστος για την αντίληψη που έχουμε μάθει να λειτουργούμε έως τώρα, αλλά όφελος γιατί εκσυγχρονίζει μια υπηρεσία και φέρνει Δήμο και πολίτες κοντά».




00 inkefalonia general ad 300X250