Η επιστολή παραίτησης του Σπύρου Ιωάννου από το ΔΣ του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 15:22

Η επιστολή παραίτησης του Σπύρου Ιωάννου από το ΔΣ του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ Ι.Ν.

 Σε συνέχεια της προ εβδομάδος περίπου συνάντησής μας και προφορικής συνομιλίας που είχαμε, αναφορικά με την πρόθεσή μου να παραιτηθώ από τη θέση που κατέχω ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και  Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων, με την οποία με τιμήσατε με την επιλογή σας, με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να επαναλάβω και εγγράφως την πρόθεσή μου αυτή.

  Όπως και εσείς αποδεχθήκατε στη μεταξύ μας συζήτηση, τα καθήκοντα τα οποία ασκώ, ως Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας, θέση την οποία εσείς μου εμπιστευθήκατε, μπορεί να θεωρηθούν ότι έρχονται σε δυσαρμονία με την ιδιότητα του μέλους και μάλιστα ως Αντιπροέδρου του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων, αφού στο πρόσωπό μου, συγκεντρώνονται κατ΄αυτόν τον τρόπο οι ιδιότητες του ελεγκτή και  του ελεγχομένου ταυτόχρονα, ιδιαίτερα δε, από αυτό το χρονικό σημείο, όπου ο ΦΟΔΣΑ Ι.Ν. έχει αναλάβει πλήρως τις αρμοδιότητές του στην πλειοψηφία των χώρων διαχείρισης απορριμάτων, όπου διενεργούνται ήδη πράξεις. Το ανωτέρω γεγονός, όπως αμφότεροι συμφωνήσαμε, εφεξής τυγχάνει αντίθετο στην πολιτική δεοντολογία και στον τρόπο που τόσο εσείς, όσο και εγώ αντιλαμβανόμαστε την άσκηση του δημοσίου καθήκοντος,  με ηθική και πολιτική διαφάνεια και ευπρέπεια.

  Επ΄αφορμή της πρόθεσης μου αυτής, της παραίτησης από τη θέση του μέλους του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ Ι.Ν., θα ήθελα και δημοσίως για ακόμα μία φορά να σας ευχαριστήσω θερμά, για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, καταρχήν επιλέγοντάς με για τη θέση του μέλους του Δ.Σ. του νεοσύστατου ΦΟΔΣΑ Ι.Ν. στο κρίσιμο χρονικό σημείο της εκκίνησής του ως θεσμού, εν συνεχεία δε, προτείνοντάς με ως Αντιπρόεδρο του Φορέα, ενός τόσο σημαντικού θεσμού, για τον οποίο η Κυβέρνηση, καταδεικνύοντας τη σημαντικότητα την οποία του αποδίδει, όρισε να ηγείται του Διοικητικού του Συμβουλίου, ο εκάστοτε εκλεγμένος Περιφερειάρχης, ή κατ΄επιθυμία αυτού, Αντιπεριφερειάρχης.

  Με την παρούσα επιστολή μου, θα ήθελα να επαναλάβω την πολιτική μου θέση, αναφορικά με την ορθότητα της ληφθείσας πολιτικής απόφασης, για την σύσταση διαβαθμιδικών φορέων διαχείρισης αποβλήτων, ειδικά στις νησιωτικές περιοχές, στις οποίες δεν υπάρχει εδαφική συνέχεια των Περιφερειακών τους Ενοτήτων, η οποία αποδείχθηκε κρίσιμη από την εξέλιξη των γεγονότων αλλά και την πραγματική κατάσταση, η οποία ήδη υφίσταται στους χώρους διαχείρισης απορριμμάτων των νησιών της Περιφέρειάς μας. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος, ότι η σε λογική βάση συνεργασία, διεπόμενη από καλή διάθεση και πίστη, των δύο βαθμών της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα οδηγήσουν τη διαχείριση των αποβλήτων, που ταλάνισε μέχρι αυτό το χρονικό σημείο τις τοπικές μας κοινωνίες, στην επόμενη εποχή, αυτή του απολύτου σεβασμού της υγείας των πολιτών μας και της προστασίας του περιβάλλοντος, ειδομένη υπό τον σύγχρονο ευρωπαϊκό τρόπο και πνεύμα διαχείρισης των αποβλήτων, μιας προηγμένης κοινωνίας.

    Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω την ικανοποίηση που αισθάνομαι, στο μέτρο που μπόρεσα να συμβάλλω, με τις μικρές μου τις δυνάμεις,  από τη θέση που κατείχα, ως μέλος του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων, στο νέο αυτό εγχείρημα για την Περιφέρειά μας, στην ανατολή μιας νέας αντίληψης και πραγματικότητας, αναφορικά με το πολύ κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων. Ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιείται η διαχείριση των αποβλήτων, θα αναδείξει το πολιτισμικό και πολιτιστικό υπόβαθρο των κοινωνιών της Περιφέρειάς μας και των δεσμευμένων που αναλαμβάνουμε ως χώρα μέλος της Ε.Ε. και τις οποίες αργήσαμε να αντιληφθούμε και να υπηρετήσουμε.

   Κατόπιν των ανωτέρω, θα παρακαλούσα, να αποδεχθείτε την και δια του παρόντος εγγράφου μου, υποβολή της παραίτησής μου, από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ Ι.Ν., με την ταυτόχρονη διαβεβαίωση από πλευράς μου, ότι σε όλη την υπόλοιπη διαδρομή της παρούσας πολιτικής μου θητείας, θα υπηρετήσω με συνέπεια τις πολιτικές αρχές που με διαπνέουν, αναφορικά με όσα στο δημόσιο λόγο μου έχω καταθέσει, για την αναγκαιότητα της ταχύτερης δυνατής μετάβασης, σε επιλογές και διαδικασίες, με στόχο την απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος και συνακολούθως του σεβασμού της αξιοπρέπειας κάθε συμπολίτη μας, στο χώρο που ο καθένας διαβεί και δραστηριοποιείται.

 Με ιδιαίτερη εκτίμηση

 Σπυρίδων Δ. Ιωάννου


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ