Θεόφιλος: "Ικανοποιημένοι που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το σημαντικό έργο του Θολωτού Τάφου στα Τζαννάτα"

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 03 Ιουλίου 2021 10:12

Θεόφιλος: "Ικανοποιημένοι που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το σημαντικό έργο του Θολωτού Τάφου στα Τζαννάτα"

Στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΝΗΣΙ 93,9 και την εκπομπή «Το Βήμα του Πολίτη» με τον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο, μίλησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Ο κ. Μιχαλάτος αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Διδασκάλου στην Κεφαλονιά τις προηγούμενες ημέρες. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι προχωράει το έργο του Θολωτού Τάφου στα Τζαννάτα.

«Εγινε μια προσπάθεια από την τοπική κοινωνία της περιοχής του Ελειού – Πρόννων και από τον Δήμο και από την Περιφέρεια και από τον Βουλευτή, ώστε να ενταχθεί αυτό το σπουδαίο έργο στο ΕΣΠΑ.

Για μας ήταν σημαντική μέρα μπήκε σε τροχιά υλοποίηση αυτό το σημαντικό έργο στα Τζαννάτα. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα, που έχουν να κάνουν με τα κλειστά Κάστρα, όμως με καλή συνεργασία όλων των φορέων και με την Εφορεία Αρχαιοτήτων θα λυθούν όλα τα προβλήματα και θα λειτουργήσουν όλα κανονικά. Για την ένταξη του Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου στο ΕΣΠΑ, εκτίμησε ότι "θα μπει γρήγορα και δεν θα αργήσει η ένταξή του. Πρέπει πάντα να κοιτάζουμε μπροστά και να μας απασχολεί το αποτέλεσμα" τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μιχαλάτος, για το θέμα που έχει προκύψει με τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα κρουαζιερόπλοια τόνισε ότι το θέμα θα τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο και θα γίνουν όποιες ενέργειες είναι δυνατές για να αλλάξει αυτό. Πρέπει να βοηθήσει και το Υπουργείο για τα Πρωτόκολλα που θεσπίζει για τον Τουρισμό Κρουαζιέρας.

Για τα μπάζα στο λιμάνι του Αργοστολίου είπε ότι ο Δήμος προχωράει τις διαδικασίες και θα γίνει διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου ώστε αυτά να απομακρυνθούν. «Δυστυχώς υπάρχει γραφειοκρατία και δεν μπορεί να γίνει αυτό από τη μία μέρα στην άλλη» ήταν τα λόγια του.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου, εξέφρασε την θλίψη του για τα τρία θύματα από το τραγικό τροχαίο στα Κοκύλια και εξέφρασε τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, καλώντας την νεολαία να προσέχει στο δρόμο με τα μηχανάκια.

Ακούστε παρακάτω το ηχητικό της συνέντευξης 

{https://soundcloud.com/user-46829938/93-9-449328722}




00 inkefalonia general ad 300X250