Μήνυμα της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας» για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 10:52

Μήνυμα της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας» για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Μήνυμα για την Έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη εξαιτίας της πανδημίας και η σχολική πραγματικότητα δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη.

Η προσπάθεια μαθητών και εκπαιδευτικών ήταν άξια θαυμασμού, στην πορεία προς τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και φτάνοντας σήμερα στην έναρξη της διαδικασίας, αντιλαμβανόμαστε την σημασία του σχολικού περιβάλλοντος για την ομαλή και αδιατάρακτη έκβαση της μαθησιακής προόδου.

Οι προσπάθεια όλων των παιδιών, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, έχει ήδη στεφθεί με επιτυχία, καθώς μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, της ιδιάζουσας αυτής πραγματικότητας, κοιτώντας μπροστά.

Οι λάμπες στα γραφεία που φώτιζαν τις σελίδες των βιβλίων του νυχτερινού ατελείωτου διαβάσματος, κάποτε θα σβήσουν. Η αγωνία θα καταλαγιάσει για λίγο και θα δώσει τη θέση της στην ξενοιασιά και την ελευθερία, που αρμόζει σε παιδιά νέα, που στα μάτια τους λάμπει η ελπίδα του αύριο, διανθισμένη με όνειρα και προσμονή.

Το πιο σημαντικό για αυτά τα παιδιά, για όλες τις νέες γενιές, που ξεκινούν στη ζωή άφθαρτες και αμόλυντες, είναι να γίνουν κοινωνοί της σπουδής στο ήθος και τις ανθρώπινες αξίες. Να γίνουν άνθρωποι ταπεινοί και συνετοί. Μα πάνω από όλα να είναι άνθρωποι ελεύθεροι, με πνεύμα ανοιχτό και φωτεινό.

Αυτή είναι η πραγματική επιτυχία, που θα τους συντροφεύει για πάντα.

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά, στις οικογένειες και στους εκπαιδευτικούς, καλή δύναμη.

Από το Γραφείο Τύπου.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250