Τζωρτζάτος: «Πλέον γίνονται έργα στα χωριά και δεν είναι αφημένα στην τύχη τους»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 12:58

Τζωρτζάτος: «Πλέον γίνονται έργα στα χωριά και δεν είναι αφημένα στην τύχη τους»

Ο πρόεδρος της κοινότητας Διλινάτων Τάσος Τζωρτζάτος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και μίλησε για όλα τα έργα που γίνονται στην περιοχή του, τα οποία ήταν απαραίτητα.

«Ταλαιπωρούμαστε  λίγο, ζητάω όμως την κατανόηση όλων. Έχει ξεκινήσει το μεγάλο έργο της οδοποιίας» ανέφερε ο κος Τζωρτζάτος επισημαίνοντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλα πολλά έργα. «Στο προεκλογικό μας πρόγραμμα αλλά και όταν αναλάβαμε, μαζί με τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Διονύση Μινέτο είχαμε επισκεφθεί στο χωριό, όλα τα σημεία στα οποία θέλαμε να κάνουμε  έργα. Η Δημοτική Αρχή ενστερνίστηκε τις αποφάσεις μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί μετά από πολλά χρονιά βλέπουμε ένα δημοτικό συμβούλιο να ενστερνίζεται αποφάσεις τοπικού συμβουλίου» υπογράμμισε.

«Κάθε χρόνο η Δημοτική Αρχή θέλει να κάνει μια μελέτη δημοτικής οδοποιίας, η οποία να ανταποκρίνεται στην καθημερινότητα των πολιτών έστω με αυτή την ΣΑΤΑ, την οποία έδωσε σε όλες τις κοινότητες» υπογράμμισε ο κος Τζωρτζάτος και σημείωσε ότι ετοιμάζονται και άλλες μελέτες για την δημοτική οδοποιία.

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην τσιμεντόστρωση του νεκροταφείου του χωριού, που όπως είπε είναι ένα από τα μεγαλύτερα και τα τελευταία χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένο και δεν καθαριζόταν. Αποφασίστηκε λοιπόν να διατεθούν κάποια χρήματα από τα υπάρχοντα, προκειμένου να ευπρεπιστεί. «Το περιφράξαμε, φτιάξαμε την πρόσοψη, βάψαμε τα κάγκελα και το πορτόνι. Η τσιμεντόστρωση θα γίνει στους διαδρόμους και θα είναι καθαρό και περιποιημένο» εξήγησε.

Ο κος Τζωρτζάτος σχολιάζοντας όλα τα απρεπή που λέγονται και γράφονται, τόνισε ότι από την πρώτη μέρα γίνεται μια εντατική δουλειά στο χωριό σε συνεργασία με όλους τους αντιδημάρχους. «Αποκαταστήσαμε τον τοίχο του σχολείου. Ήταν κάτι το οποίο το κάναμε εθελοντικά, βοηθήσαμε την εκκλησία ουσιαστικά να αναστηλώσει τον τοίχο της  χωρίς να την επιβαρύνουμε οικονομικά. Και όλο αυτό θα το αποδώσουμε στα παιδιά μας, τα οποία είναι τώρα 40 σε δημοτικό και νηπιαγωγείο» επισήμανε.

«Είναι πολύ σημαντικό ένα κοινοτικό συμβούλιο γνωμοδοτικού χαρακτήρα,  να έχει καλή συνεργασία με την Δημοτική Αρχή» τόνισε ο κος Τζωρτζάτος και αναφέρθηκε στο έργο του γηπέδου του χωριού σημειώνοντας: «Το γήπεδο μέσα σε ενάμιση χρόνο είναι έτοιμο να υλοποιηθεί. Έχω την ενημέρωση, ότι τις επόμενες μέρες θα σταλεί η πρόσκληση στον εργολάβο, μέχρι να έρθει να το αναλάβει και θα του δοθεί χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου. Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε γήπεδο. Δεν είμαστε οι άνθρωποι που κάνουν έργα προεκλογικά. Εμείς δεν θέλουμε να περάσει ο καιρός και να μην έχουμε κάνει τίποτα».  Ο πρόεδρος, παράλληλα, ανέφερε ότι πλέον γίνονται πράγματα, όχι μόνο στο χωριό αλλά σε όλα τα χωριά καθώς πριν χρόνια είχαν μείνει όλα στην τύχη τους.

Αναφερόμενος στις αποζημιώσεις του ΙΑΝΟΥ  ενημέρωσε ότι υπάρχουν αρκετοί που έχουν πάρει, υπάρχουν βέβαια  καθυστερήσεις, ενώ υπάρχουν και κάτοικοι που περιμένουν να εγκριθούν οι αιτήσεις τους. Το μεγάλο πρόβλημα των δασικών χαρτών σχολίασε ο πρόεδρος υπενθυμίζοντας ότι σαν τοπικό συμβούλιο είχαν στείλει αίτημα να μην ισχύσουν αυτοί οι χάρτες, αλλά η δασολόγος δεν απάντησε  και απευθύνθηκαν στον βουλευτή.

 




00 inkefalonia general ad 300X250