Παναγής Δρακουλόγκωνας: Τι απαντά για τα σπήλαια και τον Μύρτο. Τι έργα εκτελούνται σε Έρισο και Πύλαρο

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Μαΐου 2021 17:42

Παναγής Δρακουλόγκωνας: Τι απαντά για τα σπήλαια και τον Μύρτο. Τι έργα εκτελούνται σε Έρισο και Πύλαρο

Ο Περιφερειακός σύμβουλος και νομικός σύμβουλος του Δημάρχου Σάμης, Παναγής Δρακουλόγκωνας φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5  και ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Σάμης, για την λειτουργία των σπηλαίων και του Μύρτου αλλά και για τα έργα που εκκρεμούν μετά το πέρασμα του Ιανού.

Ο κος Δρακουλόγκωνας επιβεβαίωσε παρά τα όσα ακούγονται, ότι τα σπήλαια θα λειτουργήσουν κανονικά. «Υπήρξε μια εμπλοκή που αφορούσε την ασφάλεια των πολιτών. Μέσω προγραμματικής με το Πανεπιστήμιο Αθηνών υπήρξε μια μελέτη που διαβεβαιώνει ότι υπάρχει ασφάλεια. Το μόνο που απομένει είναι μια τυπική άδεια» υποστήριξε και συμπλήρωσε πως ο Δήμος ήδη προχωράει τις διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού.  Επιφυλακτικός εμφανίστηκε όμως αναφορικά με την πορεία του τουρισμού, καθώς όπως τόνισε πέρυσι ο Δήμος Σάμης έχασε ένα πολύ μεγάλο μέρος των εσόδων του από την πτώση του τουρισμού.

Αναφορικά με τον Μύρτο, ο κος Δρακουλόγκωνας εξήγησε ότι θα λειτουργήσει κανονικά. «Έγινε ο διαγωνισμός για ναυαγοσώστη, η καντίνα έχει παραγγελθεί» επισήμανε. Παράλληλα εξήγησε ότι για το έργο του δρόμου που οδηγεί στην παραλία, ο Δήμος Σάμης δεν μπορεί να το υλοποιήσει και θα αναλάβει το ΥΠΟΜΕΔΙ την μελέτη, την χρηματοδότηση και την υλοποίηση του. «Δεν θα τελειώσει σύντομα αυτό το έργο, αλλά για φέτος η παραλία θα είναι προσβάσιμη» σημείωσε.

Για τις περιοχές της Αγίας Ευφημία, της Άσσου και του Φισκάρδου, ο κος Δρακουλόγκωνας ανέφερε ότι γίνονται έργα –ίσως με αργούς ρυθμούς αλλά γίνονται- και ήδη στην Αγία Ευφημία υπάρχει ανάδοχος για τον καθαρισμό του λιμανιού. «Υπάρχουν μέσα στην θάλασσα υλικά πολλών ετών και όχι μόνο από τον Ιανό. Και στην Σάμη προκάλεσαν θλίψη τα όσα βρέθηκαν στο λιμάνι» υπογράμμισε.

Στην Άσσο ανέφερε πως γίνεται έργο για το επαρχιακό οδικό δίκτυο και σε λίγο καιρό θα ολοκληρωθεί, ενώ στο Φισκάρδο υπάρχουν αρκετά ζητήματα και όπως εξήγησε είναι πολλοί οι συναρμόδιοι φορείς (λιμενικό ταμείο, αρχαιολογία και δασική υπηρεσία).




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250