Θεόφιλος: «Το Μουσείο Σκλάβου είναι το μεγαλύτερο έργο για τον πολιτισμό στην Κεφαλονιά τις τελευταίες 10ετίες»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 08 Μαΐου 2021 10:04

Θεόφιλος: «Το Μουσείο Σκλάβου είναι το μεγαλύτερο έργο για τον πολιτισμό στην Κεφαλονιά τις τελευταίες 10ετίες»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Νησί 93,9 και την εκπομπή «Το Βήμα του Πολίτη», με τον Δημοσιογράφο Σάκη Βούτο, μίλησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, για ζητήματα της επικαιρότητας.

 - Για την χρηματοδότηση με 2,5 εκ. ευρώ του Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου 

“Ήταν ένας στόχος από την πρώτη στιγμή που βγήκαμε ως Δημοτική Αρχή. Ηταν επιλογή μου να μην χρησιμοποιήσω το κτήριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδας για Δημαρχείο και ηταν ένας χώρος που τον μελετήσαμε, τον δουλέψαμε και τον ετοιμάσαμε όλοι, από τον Γιώργο Τσιλιμιδό, από τον Διονύση Μινέτο, τον Νίκο Φραντζή, την Τεχνική Υπηρεσία την οικογένεια Σκλάβου που μας έδωσε τα γλυπτά του σπουδαίου Καλλιτέχνη.

 Όλοι ήμασταν σε έναν αγώνα και τα καταφέραμε γιατί και ο Πρωθυπουργός και ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, στάθηκαν δίπλα στο αίτημά μας και μας βοήθησαν.

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστή θέση να μπει το έργο στην χρηματοδότηση των 2,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο μουσείο θα μπορούν να γίνονται και περιοδικές εκθέσεις απου άλλους καλλιτέχνες και θα έχεις πολλούς χώρους, θα είναι ένα κόσμημα για την πόλη μας.

 Και αυτό που είπε ο Βουλευτής Κεφαλονιάς, ότι είναι το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει για τον πολιτισμό τις τελευταίες 10ετίες είναι αλήθεια

 Καλούμε όλους αυτούς που διαφωνούσαν για το Μουσείο Σκλάβου να έρθουν κοντά μας, να αλλάξουν στάση, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πιο πολλά. 

  • Για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Εμπορικό Λιμάνι

 «Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε και με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε ότι θέλει να παραμείνει το λιμάνι του Αργοστολίου, εθνικής σημασίας. Ότι θέλει δηλαδή να παραμείνει το λιμάνι και εμπορικό λιμάνι και τουριστικό λιμάνι. Άρα αυτό δεν το αλλάζουμε. Το 2002 με δήμο και νομαρχία τότε χωροθέτησαν την τοποθεσία που θα πάει το εμπορικό λιμάνι. Έκαναν μελέτες και είχαν έτοιμο προς δημοπράτηση ένα έργο που και εμείς θεωρούμε ότι είναι η καλύτερη λύση για την πόλη μας. Τώρα απαιτούμε και περιμένουμε την μελετητήρια να έρθει και να σχεδιάζουμε το master plan του λιμανιού για τις επόμενες λεπτομέρειες που αφορούν το παραλιακό κομμάτι της πόλης μας. Το κομμάτι του εμπορικού λιμανιού για μας έχει τελειώσει.

 Ο κ. Ανουσάκης έχει ξεκινήσει πολύ νωρίς την προεκλογική περίοδο προσπαθώντας να αναρριχηθεί και να εδραιώσει την θέση του ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Στην θέση την συγκεκριμένη όμως ατύχησε, γιατί δεν μπορεί να υπάρχει κάποιος που να ασχολείται με τα κοινά, όπως ο κ. Παρίσης που ήταν βουλευτής, δέκα χρόνια δήμαρχος Κεφαλονιάς και νυν αρχηγός της παράταξης να μην έχει άποψη για το που πρέπει να πάει το εμπορικό λιμάνι αν φύγει από το Αργοστόλι.

  • Για τον νέο ΦοΔΣΑ

 Η ΕΔΑΚΙ δεν θα καταργηθεί, το Υπουργείο έδωσε την δυνατότητα στην ΕΔΑΚΙ για να κάνει την αποκομιδή. Όσον αφορά τον ΦοΔΣΑ, υπάρχει στις 8 Ιουνίου που εκδικάζεται η υπόθεσή μας στο ΣτΕ να δούμε τι θέσει θα πάρει.

Τέλος κάλεσε όλους τους πολίτες να πάνε για εμβολιασμό (ο ίδιος εμβολιάστηκε χθες): “Πρέπει να πάμε όλοι να κάνουμε το εμβόλιο. Πρέπει να πάμε όλοι να το κάνουμε για να αποκτήσουμε και πάλι την κανονικότητά μας". 

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη

{https://soundcloud.com/user-46829938/6a-2}