Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου: Το όνομα του Αγγελοδιονύση Δεμπόνου θα πάρει δρόμος του Αργοστολίου (Ψήφισμα)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 25 Απριλίου 2021 09:44

Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου: Το όνομα του Αγγελοδιονύση Δεμπόνου θα πάρει δρόμος του Αργοστολίου (Ψήφισμα)

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργοστολίου συνήλθε σε κατεπείγουσα (δια περιφοράς) συνεδρίαση το Σάββατο 24 Απριλίου 2021 με αφορμή την απώλεια του Αγγελοδιονύση Δεμπόνου και ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω Ψηφίσματος:

 

                                       ΨΗΦΙΣΜΑ

Με βαθιά θλίψη το Αργοστόλι και η Κεφαλονιά αποχαιρετούν έναν εξέχοντα συμπολίτη πυλώνα της σύγχρονης πνευματικής μας ζωής τον Αγγελοδιονύση Δεμπόνο.

Έζησε για 99 χρόνια την διαδρομή του τόπου μας και ιστόρησε με εξαιρετική επιμέλεια και επιστημονική τεκμηρίωση σημαντικές περιόδους και γεγονότα του, που βίωσε ή ανέδειξε από το αρχειακό υλικό με την ερευνητική του σκαπάνη.

Πολυγραφότατος μας αφήνει μια πλούσια βιβλιογραφική και μελετητική παρακαταθήκη που πάντα θα αποτελεί σημείο αναφοράς και ανεκτίμητη πηγή πληροφοριών της τοπικής μας Ιστορίας.

Οι αταλάντευτα δημοκρατικές του αρχές, η αντιστασιακή του δράση, η ευθυκρισία η διεισδυτικότητα της σκέψης του για τα δημόσια πράγματα του νησιού και της χώρας συνέθεταν την σπουδαία προσωπικότητα του που αφήνει βαθύ αποτύπωμα στο κοινωνικό μας γίγνεσθαι.

Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στη δύσκολη μετασεισμική περίοδο και υπήρξε πάντα ενεργός δημότης με πολύτιμες απόψεις για τα θέματα που απασχολούσαν τον Δήμο μας, κιβωτός ανεκτίμητων συμβουλών των δημοτικών αρχών.

Ο Αγγελοδιονύσης Δεμπόνος θα παραμείνει για πάντα στην συλλογική μνήμη της Κεφαλονιάς στην χορεία των επιφανών τέκνων της.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργοστολίου εκφράζουν τα ειλικρινή του Συλλυπητήρια στην σύζυγό του Ιωάννα, στα παιδιά του Ανδρέα και Σωτήρη και στα εγγόνια του.

                       Στην Μνήμη του Αποφασίζει:

  • Να υπάρξει ονομασία δρόμου της πόλης του Αργοστολίου.

 

2)       Να αξιοποιηθεί με τον βέλτιστο τρόπο το συγγραφικό του έργο σε συνεργασία με την οικογένεια του

 

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ          

 




00 inkefalonia general ad 300X250