Ομόφωνο το ψήφισμα για τους εργαζομένους της Κοργιαλενείου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013 18:05

Ομόφωνο το ψήφισμα για τους εργαζομένους της Κοργιαλενείου

Το θέμα της Κοργιαλενείου συζητήθηκε σήμερα το πρωί σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην οποία το παρών έδωσε και η βουλευτής κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Την εισήγηση του θέματος έκανε ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κουρούκλης, ενώ από πλευράς του Ιδρύματος, που δεν είχε εκπρόσωπο στο συμβούλιο, διαβάστηκε από τον αντιδήμαρχο Ευάγγελο Κεκάτο, η επιστολή που εστάλη προς τους συμβούλους και την οποία μπορείτε να ακούσετε παρακάτω.

Από τους εργαζόμενους το λόγο πήρε η Γεωργία Ρουχωτά, ενώ μίλησαν ακόμα από την ΕΛΜΕ-ΚΙ ο Διονύσης Γεωργόπουλος και από το Εργατικό Κέντρο ο Πέτρος Μποφιλάτος.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης πρότεινε να συνάψει μια προγραμματική σύμβαση στην οποία το να χορηγεί ο Δήμος 40.000 ευρώ το χρόνο, συν αυτά που παίρνει από το Υπουργείο Παιδείας, συν τα προγράμματα που θα μπορεί ο Δήμος να εκμεταλλευτεί, συν το λαογραφικό θα πρέπει να μεταφερθεί στο Μουσείο.

Το ψήφισμα πέρασε σχεδόν ομόφωνο, με τον Βασίλη Ρουχωτά να είναι ο μοναδικός που ψήφισε λευκό δικαιολογώντας την ψήφο του ως εξής: «Δεν πήραμε το θάρρος να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους».

Εν τέλει το ψήφισμα πέρασε και το οποίο τόνιζε μεταξύ άλλων για αναβάθμιση του Κοεργιαλενείου Ιδρύματος και σύνδεσή του με τον τουρισμό και την τουριστική προβολή, Οικονομική στήριξη 40.000 ευρώ το χρόνο, αλλά και άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων εργαζομένων του Ιδρύματος.
Ακούστε παρακάτω εισήγηση και τις τοποθετήσεις.

Εισήγηση Γιάννη Κουρούκλη για Κοργιαλένειο by inkefalonia2013 Η επιστολή Κοργιαλενείου για εργαζόμενους στο ίδρυμα by inkefalonia2013 Τοποθέτηση Α. Θεοπεφτάτου για Κοργιαλένειο by inkefalonia2013 Τοποθέτηση εργαζόμενης για Κοργιαλένειο by inkefalonia2013 Πρόταση δημάρχου για Κοργιαλένειο by inkefalonia2013 Τοποθετηση Βασίλη Καμπίτση για Κοργιαλένειο by inkefalonia2013 Τοποθέτηση Βασίλη Ρουχωτά για Κοργιαλένειο by inkefalonia2013 Τοποθέτηση Ευάγγελου Κεκάτου για Κοργιαλένειο by inkefalonia2013 Τοποθέτηση Νίκου Γκισγκίνη για Κοργιαλένειο by inkefalonia2013




00 inkefalonia general ad 300X250