Θεόφιλος εφ' όλης της ύλης: Η μεταφορά του εμπορικού λιμανιού, η δέσμευση του ΓΓ Υποδομών για τα μπάζα στο λιμάνι και η δικαίωση με τα 22 εκ. προς ένταξη στο "Αντώνης Τρίτσης"

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 13:56

Θεόφιλος εφ' όλης της ύλης: Η μεταφορά του εμπορικού λιμανιού, η δέσμευση του ΓΓ Υποδομών για τα μπάζα στο λιμάνι και η δικαίωση με τα 22 εκ. προς ένταξη στο "Αντώνης Τρίτσης"

Στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Νησί 93,9 και στον Δημοσιογράφο Σάκη Βούτο, μίλησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος για ζητήματα της επικαιρότητας.

O κ. Μιχαλάτος, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης για το masterplan του λιμανιού στο Αργοστολίου, τόνισε πως πλέον θα γίνει διαβούλευση για να αποφασιστεί που θα πάει το νέο εμπορικό λιμάνι.

Αναλύοντας τις προϋποθέσεις τόνισε πως: “Η μία εναλλακτική είναι απέναντι στην περιοχή της ΔΕΗ και η άλλη στην Πεσσάδα. Αυτό θα αποφασιστεί μέσω διαβούλευσης και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ώστε να κατατεθεί κοινή πρόταση. Ο,τι και να αποφασιστεί πάντωςμ το λιμάνι της Πεσσάδας θα φτιαχτεί και θα εκσυγχρονιστεί διότι θέλουμε ένα καλό λιμάνι για την συγκοινωνία με την γειτονική Ζάκυνθο. Για το εμπορικό Λιμάνι του Αργοστολίου, υπάρχει απόφαση να φύγει μέσα από την πόλη και αυτό θα γίνει μετά από διαβούλευση και με τους επιχειρηματίες που το χρησιμοποιούν”.

“Υπάρχει υπόσχεση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών ότι θα φύγουν τα μπάζα από το λιμάνι του Αργοστολίου”

Οσον αφορά το θέμα των μπαζών στο λιμάνι Αργοστολίου, τόνισε πως: “ Δεν μπορεί ο Δήμος Αργοστολίου να αναλάβει ένα κόστος 300 με 400.000 ευρώ για να πάρει τα μπάζα και να πληρώσει και την επεξεργασία τους αφού ήδη αυτή η υποχρέωση υπάρχει μέσα στην εργολαβία. Υπάρχει υπόσχεση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών ότι σύντομα θα υπάρξει θετική εξέλιξη και ότι ο εργολάβος θα συνεχίσει το έργο και θα απομακρύνει και τα μπάζα”.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου αναφερόμενος στο θέμα των κοκοφοινίκων που καταστράφηκαν πίσω από την αγορά, τόνισε ότι έχει κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστων και πλέον είναι αναγκασμένο το Λιμενικό Ταμείο να δαπανήσει και πάλι ένα σημαντικό ποσό για να τους αντικαταστήσει”.

Για το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” ο Δήμαρχος Αργοστολίου, εμφανίστηκε δικαιωμένος μετά την ανακοίνωση του πλαφόν για τον Δήμο Αργοστολίου στα 22 εκ. ευρώ. Όπως τόνισε “ Ο Δήμος Αργοστολίου έχει έτοιμες μελέτες 30 εκ. ευρώ και θα υποβληθούν προτάσεις προς ένταξη και το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν έργα που θα ενταχθούν”.

Ακούστε παρακάτω το ηχητικό

 {https://soundcloud.com/user-46829938/1-1-2a}




00 inkefalonia general ad 300X250