Γιάννης Διγαλέτος: Η τηλεδιάσκεψη της ΠΙΝ έδειξε πώς η κεντρική εξουσία θέλει να αντιμετωπίζει τους «μικρούς» δήμους

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 09:02

Γιάννης Διγαλέτος: Η τηλεδιάσκεψη της ΠΙΝ έδειξε πώς η κεντρική εξουσία θέλει να αντιμετωπίζει τους «μικρούς» δήμους

Η τηλεδιάσκεψη της 26ης Μαρτίου σε επίπεδο περιφέρειας Ιονίου, ήταν σαφέστατο δείγμα για τον τρόπο που επιθυμεί και επιδιώκει η κεντρική εξουσία να αντιμετωπίζει τους «μικρούς» δήμους.

Ύστερα ήρθε μια διαμαρτυρία των τριών δημάρχων που επισημοποίησε αυτή την συνθήκη, ένα έγγραφο αποδοχής του ρόλου του ουραγού παρατηρητή ?

Και τώρα αντιλαμβανόμενη η Περιφέρεια τους κραδασμούς που ίσως προκληθούν από την πρόωρη- βιαστική πολιτική αποκάλυψή τους, έσπευσε να το «μαζέψει» με νέο δελτίου τύπου  που στις γραμμές του όμως μπορεί κάποιος προσεκτικός να δει την επιβεβαίωση μιας επίσημης πολιτικής θέσης.

Η επίσημη θέση όπως έχει εκφραστεί από τα πιο επίσημα χείλη, του πρωθυπουργού, περιγράφει με σαφήνεια την ακόμη περισσότερο συγκεντρωτική πολιτική για τους Ο.Τ.Α.

Και πιστεύω ότι είχαν την γνώση των προθέσεων οι δήμαρχοι.

Εκείνο όμως που τους ενόχλησε θεωρώ και τους οδήγησε στην απώλεια ψυχραιμίας,  είναι ο σύντομος χρόνος που τους εξέθεσαν οι κατά τα άλλα έμπιστες, φιλικές συνεργασίες τους !  

Για τους δήμους του Ληξουρίου και της Ιθάκης δεν θα πω κάτι περισσότερο καθώς πιστεύω ότι ίσως είναι κάποια βήματα μπροστά στον έλεγχο των ενεργειών τους και στις τακτικές τους.

Όμως για το δήμο Σάμης, αποτελεί μια ακόμη ήττα της τακτικής της δημοτικής αρχής, αποδεικνύοντας ότι και οι πολιτικές της επιλογές είναι λανθασμένες, έχοντας σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση ενός νέου δήμου του οποίου οι προοπτικές του τον κατατάσσουν αξιωματικά σε άλλο σαφέστατα υψηλότερο επίπεδο.   

Θεωρώ πολύ σημαντικό σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία και εφόσον και τα χρονικά περιθώρια εκτιμώ το επιτρέπουν, την εγκατάλειψη των πολιτικών επιλογών που μας αδικούν και μας εκθέτουν σαν νεοσύστατο δήμο Σάμης.

Απαραίτητα, απεγκλωβισμό από ιδεοληπτικές περιχαρακώσεις και εγωιστικές εμμονές, που μας καθιστούν προβλέψιμους και δύσκαμπτους σε δύσκολα ανταγωνιστικά πεδία.

Η  αναθέρμανση των σχέσεων της παράταξης που εμπιστεύτηκαν οι συνδημότες και οι συνδημότισσες και ο προσδιορισμός του ρόλου που και αυτοί θα πρέπει πλέον να διαδραματίσουν, παρά  αμήχανοι να παρακολουθούν τις εξελίξεις που τους αφορούν, αποτελεί ακρογωνιαία συνθήκη για αποφασιστικότερη και πετυχημένη πορεία για τη συνέχεια.

Άνθρωποι ζυμωμένοι στους αγώνες καθώς είμαστε ,άνθρωποι της προόδου και της εξέλιξης του είδους μας, δεν μας ταιριάζει να δαιμονοποιούμε τις δυσκολίες και να στήνουμε παραμύθια με δράκους για να ξεφύγουμε από τις ευθύνες μας.

Είναι η  συγκυρία που η Ιστορία μας επέλεξε να παίξουμε το σπουδαιότερο ρόλο.

Έχουμε υποχρέωση να σταθούμε στο ύψος αυτό και να πετύχουμε !

Καλώ τη δημοτική αρχή , με βαθιά σκέψη , με σύνεση και ψυχραιμία , να προσηλωθεί  στα θεμελιώδη  βήματα που προδιέγραψε  η ιδρυτική συμφωνία – συμβόλαιο με τους πολίτες, της παράταξης  «Δημοτική Αναγέννηση» για το νέο δήμο Σάμης !

5/4/2021

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΓΕΡ.  ΔΙΓΑΛΕΤΟΣ                                                                        

Ιδρυτικό μέλος της παράταξης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» που τιμητικά όρισαν οι δημότες του δήμου Σάμης να τον διοικήσει στα πρώτα βήματα του.


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250