Απάντηση Πρ. Περιφερειακού Συμβουλίου σε Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 13:53

Απάντηση Πρ. Περιφερειακού Συμβουλίου σε Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων

Σε απάντηση της από 01/03/2021 ανοικτής επιστολής σας, σχετικά με το αίτημα σύγκλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα «Μέτρα προστασίας του εισοδήματος και της υγείας των εργαζομένων στον τουρισμό που πλήττονται από την υγειονομική κρίση», θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα παρακάτω.

Σαφέστατα και αναγνωρίζουμε τη σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν διάφοροι επαγγελματικοί κλάδοι και τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται στην Περιφέρειά μας και στην χώρα μας, εν γένει, αλλά ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, οφείλω να λειτουργήσω σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό αυτού.

Όπως γνωρίζετε, βάσει του εν λόγω κανονισμού, και συγκεκριμένα των αρθρ. 8/παραγ.1 και αρθρ.9/παραγ. 3, το θέμα μπορεί να συμπεριληφθεί :

  1. Στην ημερήσια διάταξη της πρώτης τακτικής προγραμματισμένης συνεδρίασης του Π.Σ, τον Μάρτη του 2021, από εσάς ή από οποιαδήποτε άλλη παράταξη ή
  2. Σε συνεδρίαση, που ο Πρόεδρος μπορεί να συγκαλέσει, εφόσον το επιθυμεί ο Περιφερειάρχης, η οικονομική επιτροπή ή το 1/3 των Μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σας ενημερώνω επίσης, ότι έχουμε ήδη κοινοποιήσει την επιστολή σας σε όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου , ούτως ώστε να λάβουν γνώση.

Επιπροσθέτως, βάσει του αρθρ. 13 /παραγ. 5, ως παράταξη μπορείτε να φέρετε το θέμα προς συζήτηση σε οποιαδήποτε Συνεδρίαση του Π.Σ., ως θέμα έκτος ημερησίας διάταξης.

Παραμένω στη διάθεσή σας ,για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.

                                                                           Με εκτίμηση,

                                               Ο   Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου

                                                                 Ιονίων Νήσων

                                                           Νικόλαος Μουζακίτης




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250