Πραγματοποιήθηκε ημερίδα διαβούλευσης για την Αγροδιατροφή στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ιονίων Νήσων 2021-27

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 15:18

Πραγματοποιήθηκε ημερίδα διαβούλευσης για την Αγροδιατροφή στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ιονίων Νήσων 2021-27

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, ημερίδα διαβούλευσης, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος INNONETs/INTERREG GREECE – ITALY, με θέμα  “Η Αγροδιατροφή στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ιονίων Νήσων 2021-2027”.

Η έναρξη της ημερίδας περιελάμβανε χαιρετισμό και σύντομες τοποθετήσεις από τους κκ. Νικόλαο Μουζακίτη, Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Ιονίων Νήσων, Ευστάθιο – Σωτήριο Κουρή, Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου, Κωνσταντίνο Καποδίστρια, Αντιπεριφερειάρχη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Αλέξανδρο Αλεξάκη, Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας.

Στην συνέχεια έγινε παρουσίαση των στόχων και πεπραγμένων του προγράμματος και με ποιον τρόπο μπορεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να εκπληρώσει την δική της στόχευση, σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Ιονίων Νήσων, προκειμένου να αναδειχθεί η τοπική γαστρονομία, και ο πλούτος της πρωτογενούς παραγωγής.

Ο κος Αλεξάκης στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ακόλουθα:

Ο πρωτογενής τομέας, είναι  παραδοσιακά από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, με το τεράστιο πλεονέκτημα της ποιότητας και ποικιλίας των προϊόντων του, μπορεί να αποτελέσει τον κλάδο που θα δώσει το έναυσμα και θα πυροδοτήσει τις προσπάθειες ανασυγκρότησης και σε άλλους τομείς της οικονομίας. Η σύνδεση και συνεργασία του πρωτογενούς τομέα και της ελαφράς μεταποίησης γεωργικών προϊόντων με την βιομηχανία του τουρισμού, μόνο αμοιβαία επωφελής μπορεί να είναι, προσδίδοντας την απαραίτητη προστιθέμενη αξία και στις δύο πλευρές.

Στον μεν πρωτογενή τομέα εξασφαλίζει συνθήκες άμεσης διάθεσης της παραγωγής αλλά και διαφήμισης των προϊόντων της ελληνικής γης και αναγνωρισιμότητας σε όλες τις χώρες του κόσμου των οποίων οι πολίτες επισκέπτονται και τα Ιόνια Νησιά. Στον τουρισμό, προσδίδει ιδιαίτερο χαρακτήρα και ποιοτική εμπορικότητα, στοιχεία διαφοροποίησης, από το μέχρι σήμερα μαζικό και παρωχημένο μοντέλο που οδηγεί προοδευτικά σε κορεσμό και απώλειες για την τουριστική αγορά.

Η σύνδεση λοιπόν του τουρισμού με την ελληνική γαστρονομία, τον πολιτισμό, την ελληνική παραγωγή, αφενός ενισχύει την παραγωγή και αφετέρου αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν και την ταξιδιωτική εμπειρία, ενισχύοντας τα Ιόνια Νησιά ως τουριστικό προορισμό και ενδυναμώνοντας  τους δεσμούς των επισκεπτών με τον τόπο μας.

Εκ μέρους του Γραφείου

Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας

 

 

 

 

 

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250