Δήμος Σάμης και ΔΕΥΑΚ προχωρούν στην αποκατάσταση των ζημιών του δικτύου ύδρευσης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 07:30

Δήμος Σάμης και ΔΕΥΑΚ προχωρούν στην αποκατάσταση των ζημιών του δικτύου ύδρευσης

Δήμος Σάμης και ΔΕΥΑΚ προχωρούν στην αποκατάσταση των ζημιών του δικτύου ύδρευσης. Ποιο έργο αφορά και στα Πουλάτα.

Κατά την πρόσφατη συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σάμης, αποφασίστηκε η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με την Διαδημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης Δήμων Κεφαλονιάς για την εκτέλεση του έργου «Αντικατάσταση των δικτύων που υπέστησαν ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 17ης και 18ης Σεπτεμβρίου 2020».

Ο συνολικός προϋπολογισμού του έργου ανέρχεται σε 299.635,89€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και οι επιμέρους εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν:

1. Στην αποκατάσταση της υδροδότησης της Άσσου Δ.Ε. Ερίσου και δη στην αντικατάσταση των 4.000 μ. του δικτύου ύδρευσης της περιοχής και των 170 παροχών, στην αποκατάσταση του οδοστρώματος, καθώς και την απόφραξη της μοναδικής γεώτρησης της περιοχής, με τη χρήση γεωτρύπανου. Το κόστος ανέρχεται σε 45.750€ πλέον Φ.Π.Α.

2. Στις χωματουργικές εργασίες για την αποκατάσταση της υδροδότησης της Αγίας
Ευφημίας, του Κάμπου και των Δρακοπουλάτων της Δ.Ε. Πυλάρου, καθώς και στην αποκατάσταση του οδοστρώματος με το κόστος ανέρχεται σε 37.935€ πλέον Φ.Π.Α.

3. Στις χωματουργικές εργασίες για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης των Τ.Κ. Μακρυωτίκων και Δενδρινάτων, και συγκεκριμένα των οικισμών Μακρυωτίκων, Αμπελάτου, Χαμόλακου, Διβαράτων, Λουκάτων και Κρήνης καθώς και στην τελική αποκατάσταση των οδοστρωμάτων. Το κόστος ανέρχεται σε 37.935€ πλέον Φ.Π.Α.

4. Στις χωματουργικές εργασίες για την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Δ.Ε. Σάμης και συγκεκριμένα στο Πυργί, στον Καραβόμυλο, στα Πουλάτα, στα Χαλιωτάτα, στα Κουλουράτα, στη Μεγάλη Βόλτα, καθώς και στην τελική αποκατάσταση των οδοστρωμάτων. Το κόστος τους ανέρχεται σε 75.715€ πλέον Φ.Π.Α.

5. Στην προμήθεια των απαιτούμενων υλικών για την εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών, κόστους 44.292€ πλέον Φ.Π.Α.

Η εκτέλεση του έργου θα χρηματοδοτηθεί από την σχετική πίστωση που εδόθη στο Δήμο Σάμης από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, η δε καταβολή του ποσού θα γίνει με την απευθείας πληρωμή στον ανάδοχο ή τους αναδόχους μετά το πέρας των εργασιών, κατόπιν πιστοποίησης της διευθύνουσας υπηρεσίας της ΔΕΥΑΚ και σχετική απόφαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης.

Η χρονική διάρκεια ισχύος της σύμβασης αρχίζει με την υπογραφή της και λήγει με την κατασκευή και αποπληρωμή του έργου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην οικονομική προσφορά και τα σχετικά συμβατικά τεύχη, με δυνατότητα παράτασης, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης και τις σχετικές αποφάσεις των αρμόδιων συλλογικών οργάνων του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ.

Τέλος, το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών καθορίζεται από την σύμβαση μεταξύ του Δήμου Σάμης και του αναδόχου ή των αναδόχων τους, η έναρξή τους καθορίζεται από την υπογραφή της ή των εργολαβικών συμβάσεων και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε τέσσερις μήνες από την έναρξή τους.

Πηγή: poulatakefalonias.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250