Δ. Στανίτσας: “Είχαμε επισημάνει τα προβλήματα στον δρόμο, όμως όλα τα προηγούμενα χρόνια γινόντουσαν μικροπαρεμβάσεις και μπαλώματα”

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 11:38

Δ. Στανίτσας: “Είχαμε επισημάνει τα προβλήματα στον δρόμο, όμως όλα τα προηγούμενα χρόνια γινόντουσαν μικροπαρεμβάσεις και μπαλώματα”

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 103,9 καί στον Γιώργο Χαλαβαζή μίλησε ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο οδικό δίκτυο της Ιθάκης.

Συνοπτικά ο κ.Στανίτσας είπε τα εξής:

Τα προβλήματα που έχουν προκύψει ξεκίνησαν από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα “Ιανού” τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν κατέρρευσε τμήμα της επαρχιακής οδού στην θέση «Μπρος Αετός»

Το συγκεκριμένο σημείο είναι”ευαίσθητο”,τα περασμένα χρόνια είχαν γίνει λίγες μικροπαρεμβάσεις, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή ο δρόμος να έχει υποστεί μεγάλες καθιζήσεις, η προσπέλαση αυτοκινήτων και φορτηγών να είναι αδύνατη και έχει βγεί και απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων από την αστυνομική Διεύθυνση.

Πρίν λίγες ημέρες μας επισκέφθηκε η περιφερειάρχης κ.Κράτσα και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κουρής, έδωσαν εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας να ξεκινήσει η μελέτη και οι συμβάσεις για να αποκατασταθεί ο δρόμος, το πότε ακριβώς και το τι θα γίνει ,θα περιμένουμε να μας το ανακοινώσει η περιφέρεια.

Ο δρόμος είναι στην ευθύνη της περιφέρειας,δεν γίνεται να καθυστερήσει πολύ η αποκατάσταση του γιατί επιβαρύνεται συνεχώς και όταν θα ανοίξουν τα σχολεία θα αντιμετωπίσουμε ακόμα περισσότερα προβλήματα προσβασιμότητας.

Ευελπιστούμε ότι τα δρομολόγια του F/B Αίνος για Φρίκες-Βαθύ-Φρίκες θα ξεκινήσουν το Σάββατο 9-1-2021 τα οποία και θα τροποποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες για την σύνδεση βόρεια και νότιας Ιθάκης.

Καταθέσαμε κοινό αίτημα με τον έπαρχο Ιθάκης τον κ. Θανάση Λιβιτσάνη στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ,ο Υπουργός κ. Πλακιωτάκης και η υπεύθυνη νησιωτικής πολιτικής η κ. Καλογήρου έδωσαν άμεση λύση και θα επιδοτηθούν τα συγκεκριμένα δρομολόγια για όσο διάστημα χρειαστεί,η μεταφορά θα είναι δωρεάν,όμως επιβάλλεται να αποκατασταθεί ο δρόμος άμεσα.

Η λύση του F/B δεν μας χαροποιεί,όμως έπρεπε να βρεθεί τρόπος για να αποκατασταθεί ο δρόμος και να καλυφθεί η βόρεια Ιθάκη η οποία έχει περίπου 1500 κατοίκους,η τροφοδοσία διεκόπη,η αποκομιδή των απορριμάτων επίσης κ.λ.π.

Ήταν αναμενόμενο να συμβεί η κατάρρευση του δρόμου στην θέση «Μπρος Αετός» και εμείς το είχαμε επισημάνει πολλές φορές .Όλα τα προηγούμενα χρόνια γινόντουσαν παρεμβάσεις με μπαλώματα.

Υπάρχουν 2.000.000 ευρώ τα οποία πρέπει να τα αξιοποιήσουμε,πρέπει άμεσα να γίνει ανάθεση σε εργολάβο και να ξεκινήσει η επισκευή του δρόμου.

Ο δρόμος αυτός ενώνει την βόρεια με την νότια Ιθάκη,κόβει το νησί στα δύο αυτή τη στιγμή.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ.Τραυλός κατέθεσε μία πρόταση να γίνει ένας παρακαμπτήριος δρόμος μέχρι την τελική αποκατάσταση κεντρικού δρόμου και να υπάρχει για ώρα ανάγκης,το εξετάζει η περιφέρεια,όπως και νάχει,πρέπει άμεσα να δοθούν λύσεις.

Η Ιθάκη συνεχίζει να είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από το πέρασμα του “Ιανού”και τώρα είμαστε σε χειρότερη κατάσταση.

Στο επαρχιακό δίκτυο υπάρχουν και άλλα τμήματα που έχουν πρόβλημα,όπως στον δρόμο που ενώνει τις Φρίκες με το Κιόνι,τα οποία όσο μένουν,τόσο επιβαρύνονται απο τα καιρικά φαινόμενα.

Το ευτυχές γεγονός είναι ότι από 11 Ιανουαρίου ανοίγουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και υπάρχουν δομές που λειτουργούν στην βόρεια Ιθάκη,όταν ανοίξει η δευτεροβάθμια,θα υπάρχει ένα άλλο μεγάλο θέμα. Γενικώς τα προβλήματα είναι πολλά με την κατάρρευση του δρόμου”.

Όσον αφορά τα δωρεάν rapid test σε δασκάλους και καθηγητές απο τα τεστ που ο Δήμος Ιθάκης παρέδωσε στο Κέντρο Υγείας,ο κ. Στανίτσας ανέφερε ότι έχουν παραδοθεί 400 rapid test και έχουν ενημερωθεί οι διευθύνσεις των σχολείων,ούτως ώστε οι εκπαιδευτικοί να είναι σίγουροι και ασφαλείς για τον εαυτό τους και για τους πολίτες.

Τέλος όσον αφορά το λιανεμπόριο στην Ιθάκη ο κ Στανίτσας ανέφερε ότι υπάρχει πλήρης ερήμωση,οι οικονομικές ενισχύσεις προς τους επαγγελματίες δεν επαρκούν,υπάρχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα στην αγορά και είναι διάχυτος ο προβληματισμός για το τι θα γίνει την καλοκαιρινή περίοδο.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη

{https://soundcloud.com/user-46829938/stanitsas-katolisthisi-dromou-1039}

 

 


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250