Θεόφιλος: “Το 2021 θα είναι η χρονιά που θα αρχίσουμε να εκτελούμε έργα – Πολιτικό τερτίπι η προσπάθεια απόσυρσης του Τεχνικού Προγράμματος”

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2021 09:06

Θεόφιλος: “Το 2021 θα είναι η χρονιά που θα αρχίσουμε να εκτελούμε έργα – Πολιτικό τερτίπι η προσπάθεια απόσυρσης του Τεχνικού Προγράμματος”

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, μίλησε στον Ionian Galaxy στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο, για ζητήματα της επικαιρότητας.

- Για τις εξελίξεις στο ζήτημα του νέου ΦΟΔΣΑ και τις ενέργειες που έχουν γίνει από τον Δήμο Αργοστολίου 

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου έχει πάρει θέση απέναντι στον ΦΟΔΣΑ και έχουμε δείξει την αντίθεσή μας και την άρνησή μας σχετικά με την την προγραμματική ο νέο ΦΟΔΣΑ με την ΔΙΑΔΥΜΑ. Εχω υλοποιήσει την απόφαση να στείλουμε επιστολή στους αρμόδιους Υπουργούς και τον Πρωθυπουργό. Η διαδικασία της διαπιστωτικής πράξης της Αποκεντρωμένης την έχει κάνει η ΕΔΑΚΙ. Οι ενέργειες έχουν γίνει και από την ΕΔΑΚΙ, αλλά έχουν προσφύγει και άλλοι εναντίον των αποφάσεων και έχουν κάνει ενέργειες όπως ο κ. Φόρτες”.

- Για τις επικείμενες συναντήσεις σε Υπουργεία μετά τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης

“Περιμένουμε να εγκατασταθεί ο νέος Υπουργός στο Εσωτερικών και θα επιδιώξουμε μία συνάντηση στα Υπουργεία που έχουν αλλάξει Υπουργούς και Υφυπουργούς. Την επόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψω στην Αθήνα και θα έχω συναντήσεις στα Υπουργεία που αφορούν την Κεφαλονιά”.

- Για το Τεχνικό Πρόγραμμα και το αίτημα αναβολής της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο

“Η αντιπολίτευση ήθελε να αναβάλει την συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα. Όμως δεν είχε φέρει κάποια άλλη πρόταση, ούτε είχε παρατηρήσεις να κάνει, ούτε κάτι άλλο. Ήταν καθαρά επικοινωνιακό και πολιτικό το αίτημα της αναβολής. Συνήθως η Λαϊκή Συσπείρωση τα προηγούμενα χρόνια το καταψήφιζε το Τεχνικό Πρόγραμμα, από πολιτική άποψη, τώρα ζήτησε αναβολή και συντάχθηκε με άλλη παράταξη της αντιπολίτευσης. Όλο αυτό ήταν ένα πολιτικό τερτίπι από την αντιπολίτευση, για να δείξουν ότι δεν έχουμε την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Όμως εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια να παίζουμε πολιτικά παιχνίδια. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να φτιάχνουμε τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό για να λειτουργήσει η Δήμος Αργοστολίου. Το 2020 μας έλεγαν συνέχεια από την αντιπολίτευση πως κάνουμε μόνο μελέτες. Το 2021 θα είναι η χρονιά που θα αρχίσουμε να εκτελούμε έργα”.

Ακούστε παρακάτω το ηχητικό της συνέντευξης του Δημάρχου Αργοστολίου 

{https://soundcloud.com/user-46829938/mjuf7pjti3mf}

 

 




00 inkefalonia general ad 300X250