Διονύσης Στανίτσας: «1200 άτομα αποκλεισμένα στην βόρεια Ιθάκη»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 16:30

Διονύσης Στανίτσας: «1200 άτομα αποκλεισμένα στην βόρεια Ιθάκη»

O Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για να ενημερώσει σχετικά με την κατάρρευση του δρόμου στην θέση Μπροστά Αετός, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ιθάκης.

«Είναι ο δρόμος που συνδέει την βόρεια με την νότια Ιθάκη» ανέφερε αρχικά ενώ τόνισε ότι το πρόβλημα είναι σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του δρόμου, περίπου 150 με 200 μέτρα. Παράλληλα σημείωσε ότι υπάρχουν συνεχώς κατολισθήσεις στο σημείο.

Για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την Πολιτική Προστασία μίλησε ο κος Στανίτσας επισημαίνοντας ότι έπρεπε να συντονιστούν όλοι για να γνωρίζουν τι θα γίνει σε περίπτωση που συμβεί κάτι στο αποκλεισμένο κομμάτι, καθώς όπως υπογράμμισε αυτή την στιγμή υπάρχουν πολίτες αποκλεισμένοι. «Περίπου 1200 άτομα είναι αποκλεισμένα στην βόρεια Ιθάκη. Ούτε απορριμματοφόρα, ούτε τροφοδοσία, τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος του νησιού τόνισε ότι πλέον χρειάζεται ένα μεγάλο έργο αποκατάστασης στο σημείο και όχι μπαλώματα γιατί είναι πηλός εκεί. Από τις πληροφορίες που έχει και ο ίδιος, ενημέρωσε ότι την Πέμπτη θα μεταβεί στην Ιθάκη κλιμάκιο και μετά θα πρέπει να ξεκινήσουν μελέτες από τους μηχανικούς για την αποκατάσταση του  σημείου. «Πέραν του ΙΑΝΟΥ, ήταν ένα κομμάτι που είχε πάντα προβλήματα. Θα μπορούσε να έχει φτιαχτεί πολλά πολλά χρόνια πριν» σημείωσε.

Τέλος, ο κος Στανίτσας υπογράμμισε ότι δυστυχώς η οποιαδήποτε μετακίνηση- και για σοβαρούς και μόνο λόγους- θα μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω θαλάσσης ή με τα πόδια (εφόσον στην άλλη μεριά του δρόμου τους περιμένει κάποιο όχημα).




00 inkefalonia general ad 300X250