Δήμος Αργοστολίου: Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα 2021 - Θεόφιλος: “Θα έχουμε πολλές εντάξεις έργων το 2021. Τα χρήματα για έργα θα είναι περισσότερα απ’ όσα ήταν τα τελευταία 10 χρόνια!”

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 08:56

Δήμος Αργοστολίου: Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα 2021 - Θεόφιλος: “Θα έχουμε πολλές εντάξεις έργων το 2021. Τα χρήματα για έργα θα είναι περισσότερα απ’ όσα ήταν τα τελευταία 10 χρόνια!”

Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Αργοστολίου 2021, κατά την  χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, έκανε μία αναλυτική τοποθέτηση, έπλεξε το εγκώμιο της Τεχνική Υπηρεσίας του Δήμου για τις μελέτες που έχει υλοποιήσει και προανήγγειλε εντάξεις πολλών έργων μέσα στο 2021!.

“Ευχαριστώ την τεχνική υπηρεσία τους αντιδημάρχους και όλους όσους έχουν βοηθήσει για να έχει ο δήμος ένα εργαλείο που λέγεται Τεχνικό Πρόγραμμα.

Σεβαστήκαμε αυτό που ζητάει η αντιπολίτευση για να εντάξουμε την ΣΑΤΑ σε μια ενιαία μελέτη για να ξεκινήσει με 352.000 ευρώ η δημοτική οδοποιία του Δήμου Αργοστολίου. Η Τεχνική Υπηρεσία έχει κάνει μία τεράστια δουλειά, παρά το γεγονός οτι ο Δήμος λειτουργεί με το μισό προσωπικό όπως προβλέπονται οι κανονισμοί λόγω της πανδημίας. Έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για να διαχειριστούμε και τον Κορονοϊό και τον Ιανό και η τεχνική υπηρεσία έχει καταφέρει να κάνει θαύματα.
Μελέτες ο Δήμος έχει αυτή την στιγμή πάρα πολλές. Όλα τα παλεύουμε και τα κυνηγάμε. Κυνηγάμε να υλοποιήσουμε έργα στο πρόγραμμα “Φιλόδημος”.
Υπάρχουν 14 Κωδικοί ανοικτοί στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και σε όλα προσπαθούμε να υποβάλουμε μελέτες. Τα χρήματα για τα έργα για τα οποία σκοπεύουμε να υποβάλουμε προτάσεις, ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Πρέπει να αναγνωρίσουμε αυτό το σοβαρό έργο που γίνεται από την Τεχνική Υπηρεσία. Εμείς θέλουμε να εντάξουμε έργα, γιατί αυτό είναι και το ζητούμενο.
Θα είμαστε στην ευχάριστη θέση μέσα στο 2021 να έχουμε πολλές εντάξεις έργων. Τα χρήματα για έργα το 2021 θα είναι περισσότερα απ ο,τι ήταν τα τελευταία 10 χρόνια. Θα πρέπει όμως να βάλουμε πλάτη όλοι για τις εντάξεις έργων.

Ο δήμαρχος Αργοστολίου, απάντησε και στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που υποστήριξαν ότι δεν έγινε διαβούλευση μεταξύ των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων για το τεχνικό πρόγραμμα: “Όσον αφορά την διαβούλευση που λέτε, η ΣΑΤΑ είναι προϊόν διαβούλευσης με τους προέδρους. Και είναι η πρώτη χρονιά που εφαρμόζουμε την ΣΑΤΑ. Είναι πιστά οι επιθυμίες των τοπικών συμβουλίων. Όλα τα έργα είναι προϊόντα διαβούλευσης. Σε όλα τα πράγματα έχουμε συζητήσει και έχουμε κάνει διάλογο, τα έχουμε φέρει στο δημοτικό συμβούλιο και τα έχουμε συζητήσει. Κάθε δημοτική αρχή θέλει να κάνει έργα και εμείς αυτό προσπαθούμε. Κάνουμε αγώνα δρόμου όλοι και η Τεχνική Υπηρεσία τα έχει δώσει όλα”.

Όσον αφορά την επιθυμία συμβούλων της αντιπολίτευσης για να αποσυρθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα, ο Δήμαρχος απάντησε ως εξής: "Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει μία επιθυμία της αντιπολίτευσης να αποσύρουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα. Δεν το καταλαβαίνω όμως αυτό και αυτή την επιθυμία. Θα μιλήσω όμως πρακτικά και θα πω τα εξής. Η ΣΑΤΑ έχει καθιερωθεί και έχει διπλασιαστεί στα χωριά. Έχουμε ενισχύσει τις ανάγκες που έχουν τα χωριά. Κάνουμε μια προσπάθεια να κλείνουμε μία μία τις τρύπες που υπάρχουν. Κάθε χωριό θα πάρει τα χρήματα που δικαιούται. Και θα τα ενισχύσουμε και θα εκτελέσουμε τα έργα. Η Τεχνική Υπηρεσία έκανε έναν αγώνα, μέσα στην πανδημία, όταν είχαν παραλύσει τα πάντα και έφτιαχνε τη μία μελέτη, πίσω απο την άλλη, για να πηγαίνουμε να διεκδικούμε χρήματα. Δεν πρέπει να υπάρχει δίκτυο αμιάντου στα όρια του δήμου μας. Το μελετήσαμε, το υποβάλαμε και περιμένουμε την έγκρισή του. Έχουμε αποφασίσει ότι ο Βιολογικός του Αργοστολίου, είχε προβλήματα. Λύθηκαν και ευχαριστώ γι αυτό τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Σταύρο Σπαθή. Όμως πρέπει να επενδύσουμε στον βιολογικό για να αντέξει τα επόμενα 30 χρόνια. Πρέπει να φτιάξουμε τις παραλίες που παράγουν πλούτο στις δημοτικές ενότητες. Έχουμε ακουμπήσει προβλήματα που δεν είχαν λυθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν υπήρχαν μελέτες στον Δήμο, όταν αναλάβαμε. Έχουμε φτιάξει μελέτες για έργα πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ. Για το Αργοστόλι έχουμε φτιάξει την ανάπλαση της πόλης με προϋπολογισμό 6,1 εκατομμύρια ευρώ. Ο,τι χρηματοδοτικό εργαλείο υπήρχε το “τρέχουμε”. Μελετάμε και υλοποιούμε τα χρήματα από τους ΑΠΕ. Ήδη εντάσσουμε έργα και θα έχουμε απορρόφηση. Θεωρήσαμε ότι θα πρέπει να λύσουμε κάποιους βασικούς άξονες αγροτικής οδοποιίας και θα το καταφέρουμε. Και με την γεώτρηση στην θέση Λάμπη στα Ομαλά, το έχουμε προχωρήσει. Πιστεύω ότι ο δήμος έχει έναν σχεδιασμό. Δεν έχει λογική να αναβάλουμε κάτι. Δέχομαι να έρθουνε προτάσεις, αφού ψηφιστεί και να έρθουμε να τροποποιήσουμε πράγματα στο τεχνικό πρόγραμμα. Ζητάω την βοήθειά σας για να προχωρήσουμε γρήγορα και να έχουμε απορρόφηση. Η δουλειά που έχει γίνει από την Τεχνική Υπηρεσία για το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι τεράστια. Το σύνθημα για μένα είναι “να τρέξουμε να προλάβουμε”.

Στην συνεδρίαση, πέρασε η έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος 2021.




00 inkefalonia general ad 300X250