Τάσος Τζωρτζάτος: «Θα καθορίσουμε τα νέα μας διοικητικά όρια και θα διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020 18:03

Τάσος Τζωρτζάτος: «Θα καθορίσουμε τα νέα μας διοικητικά όρια και θα διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν»

O πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Διλινάτων Τάσος Τζωρτζάτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για να δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις σχετικά με τα ανταποδοτικά, που λαμβάνουν οι κοινότητες από τις ανεμογεννήτριες.

Ο κος Τζωρτζάτος αρχικώς υπενθύμισε τον αγώνα που έχει κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια για τα ανταποδοτικά των ΑΠΕ και επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν κάποιοι τώρα να βγαίνουν και να λένε ανυπόστατα πράγματα αναφορικά με τα χρήματα που παίρνουν οι κοινότητες. «Τα νούμερα είναι πολύ συγκεκριμένα. Δεν μπορεί ο κος Ανδρέας Καλαφάτης να λέει ότι παίρνουμε 250 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο από τις ανεμογεννήτριες. Δεν υπάρχουν αυτά τα νούμερα. Και υπάρχουν πίνακες που λένε πόσα παίρνει κάθε κοινότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα υπογράμμισε πως ο ίδιος έχει υποβάλλει ένσταση για τα ανταποδοτικά που φαίνεται στους πίνακες να δικαιούνται οι κοινότητες Νυφίου, Μακρυωτίκων και Κουρουκλάτων.

Πιο αναλυτικά στο συγκεκριμένο θέμα, εξήγησε πως αυτές οι κοινότητες δεν δικαιούνται τα ποσά καθώς υπάρχουν διοικητικά λάθη με τα όρια των κοινοτήτων. «Τα αιολικά πάρκα έχουν χάρτες με τα όρια των κοινοτήτων στις οποίες ανήκουν. Κάποιοι χάρτες είναι απ’ το 1963 και είναι λάθος. Εγώ τις ενστάσεις τις υπέβαλλα με αποφάσεις ειρηνοδικείου» υπογράμμισε και συνέχισε λέγοντας πως θα κάνει κάθε διαδικασία για να καθοριστούν τα σωστά διοικητικά όρια. «Τα όρια Διλινάτων και Μακρυωτίκων είναι στην κορυφή της Αγίας Δυνατής» κατέληξε.

Ο πρόεδρος προκειμένου να ξεκαθαρίσει τον τρόπο με τον οποίο χορηγούνται τα χρήματα στις κοινότητες ανέφερε ότι το 2015 τα χρήματα των ανεμογεννητριών πήγαιναν σε ένα κοινό ταμείο του Δήμου Κεφαλονιάς. «Καταγγείλαμε την συγκεκριμένη πολιτική και με την διάσπαση των δήμων η τότε αντιδήμαρχος οικονομικών έβαλε τα χρήματα σε λογαριασμό και αυτά μοιράστηκαν μετά στους Δήμους Σάμης και Αργοστολίου» υποστήριξε.

Ο κος Τζωρτζάτος τόνισε ότι από τα ανταποδοτικά γίνονται έργα στην περιοχή του και μέσα στο 2021 θα είναι σε θέση να κάνουν ακόμα περισσότερα. Επίσης, αναφέρθηκε και στην άριστη συνεργασία που έχει με την Δημοτική Αρχή, ευχαριστώντας έναν έναν τους αντιδημάρχους αλλά και τον Δήμαρχο.

Πηγή: 965.gr 

{https://soundcloud.com/user-46829938/ta-23-12-2020}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250