Νίκος Κουρκουμέλης: “Η προσπάθειά μας για να προσελκύσουμε τουρίστες είναι συνεχής και με πολλές δράσεις”

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 09:27

Νίκος Κουρκουμέλης: “Η προσπάθειά μας για να προσελκύσουμε τουρίστες είναι συνεχής και με πολλές δράσεις”

 Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι”στον Ινκεφαλονιά103,9 και στον Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε ο Νίκος Κουρκουμέλης Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αργοστολίου.

Τα όσα ειπώθηκαν στην συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού που έλαβε χώρα στις 18 Δεκεμβρίου μέσω τηλεδιάσκεψης ήταν το κυριότερο θέμα της συνέντευξης.

Συνοπτικά:

Ο κ.Κουρκουμέλης ξεκινώντας αναφέρθηκε στην επίλυση των όποιων παρεξηγήσεων υπήρξαν με την δημοτική παράταξη “Κεφαλονιά Νησί για όλους” και τον κ.Παντελειό για την ανάθεση προβολής της Κεφαλονιάς στην Γερμανία στο γραφείο του κ.Λιναρδάτου.

Όσον αφορά την σύνθεση της Τουριστικής επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου,ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όσοι συμμετέχουν είναι γνώστες του τουρισμού,είναι επαγγελματίες,γνωρίζουν πως θα κινηθούν λόγω της εμπειρίας τους,και ενισχύουν την τουριστική επιτροπή πρός ώφελος όλων.

Για την στόχευση στην Γερμανική αγορά,είπε:”Στην Μεγάλη Βρετανία ότι είχαμε να δώσουμε το δώσαμε,έχουμε αποκτήσει μία σταθερότητα,είναι δύσκολο να αντικαταστήσουμε τους Βρετανούς , για εμάς είναι πρώτοι και με διαφορά από τους άλλους επισκέπτες μας,παρακολουθούμε την τουριστική αγορά της Αγγλίας,θα γίνει κάποια σχετική διαφήμιση,όμως στόχος μας είναι να αναπτύξουμε και μία δεύτερη αγορά και αυτή είναι η εύρωστη αγορά της Γερμανίας.Ο κ.Λιναρδάτος,ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη ώρα για να μεγαλώσει το πρόγραμμα επισκεψιμότητας από την Γερμανία.
Μας ενημέρωσε πως θα κινηθούμε,υπογράψαμε σύμβαση,το ποσό δεν είναι μεγάλο και θα δοθεί τμηματικά. Στόχος μας είναι περνώντας στην κανονικότητα,να μην προσπαθούμε τότε να προσελκύσουμε τουρίστες,αλλά να σκεφτόμαστε πως θα κατασκευάσουμε περισσότερα καταλύματα για να τους υποδεχθούμε. Η προσπάθεια μας θα είναι συνεχής,υπάρχουν ήδη δράσεις που λειτουργούν για το 2021 ,η σύμβαση με τον κ.Λιναρδάτο έχει διάρκεια έως το τέλος του 2021,δεν θα συμμετέχουμε βέβαια στις εκθέσεις στην Γερμανία λόγω covid-19,όμως μας έχουν ήδη επισκεφθεί κάποιοι Γερμανοί δημοσιογράφοι και έπονται και άλλες δράσεις. Πρίν δύο χρόνια είχε γίνει από τους προκατόχους μας μία προσπάθεια στην Γαλλική αγορά,δεν τελεσφόρησε,όμως ήδη έχουμε έναν κατάλληλο άνθρωπο,την επίτιμο πρόξενο της Γαλλίας στην Κεφαλονιά, την κα Σιναγκρa για να μας βοηθήσει και η επόμενη κίνηση θα γίνει στη Γαλλία”.

Για τον περιπατητικό τουρισμό,ο κ.Κουρκουμέλης ανέφερε ότι όσον αφορά τα μονοπάτια ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει,με την βοήθεια των μελών της τουριστικής επιτροπής οδεύει προς υλοποίηση,έγινε ανάθεση στην “Paths of Greece ,το πρώτο στάδιο αφορούσε την μελέτη χαρτογράφησης των μονοπατιών του Δήμου Αργοστολίου,επέλεξαν 13 διαδρομές,έκαναν πολύ σωστή επιλογή,Η μελέτη θα παραδοθεί σε έναν μήνα περίπου και στην συνέχεια,έχουν ήδη προϋπολογισθεί τα χρήματα,θα ξεκινήσει το τεχνικό πρόγραμμα,η διάνοιξη των μονοπατιών. Ο Δήμαρχος έχει υποσχεθεί ότι θα αξιοποιηθούν όλες οι διαδρομές.

Όσον αφορά την αναβίωση των μεσαιονικών εθίμων (αλλαγή φρουράς) στα ενετικά κάστρα του Αγίου Γεωργίου και της ¨Ασσου ,ο κ.Κουρκουμέλης είπε ότι αυτό το θέμα το έχει αναλάβει ο κ.Ανδρέας Παντελειός,είναι επιδοτούμενη δράση,είναι στο τελικό στάδιο,έχουν ήδη παραληφθεί οι ανάλογες στολές,θα απασχοληθούν γύρω στα οχτώ άτομα,είναι ένα δρώμενο που λαμβάνει χώρα στην Μάλτα και το οποίο θα το αναβιώσουμε και τοπικά.Αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι η ενημέρωση των επισκεπτών μας από τα κρουαζιερόπλοια ούτως ώστε να εμπλουτίσουμε τα σημεία επισκέψεων.

Για το πως θα κινηθεί η τουριστική αγορά την επόμενη σεζόν,απάντησε: “όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας ,ακούγονται κάποια αισιόδοξα σενάρια,αν θα υπάρξουν στοιχεία ότι αρχίζει η επιστροφή στην κανονικότητα,σίγουρα θα έχουμε μία έκρηξη στον τουρισμό,όμως είμαστε συγκρατημένοι”.

Για το αν η Κεφαλονιά θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες της το 2021 , ο κ. Κουρκουμέλης ανέφερε ότι μετά από μία χαλαρή περσινή περίοδο και την απραξία του χειμώνα ,θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες και από την αρχή της επόμενης χρονιάς θα πρέπει να αρχίσουν οι προετοιμασίες ,άσχετα από την ροή των τουριστών που είναι άγνωστο ποια θα είναι γιατί οι εξελίξεις με την πανδημία είναι ρευστές.”Εάν όλα πάνε καλά και έχουμε αυξημένη κίνηση θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι,το πέρασμα του “Ιανού” άφησε πολλά προβλήματα στις υποδομές και πρέπει να τρέξουμε. θεωρώ ότι η πολιτεία θα ανταποκριθεί για να κλείσουμε τις “πληγές” μας ”είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος εν όψει των γιορτών ,ο κ.Κουρκουμέλης ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά σε όλο τον κόσμο,ο θεός να βοηθήσει να λάβει τέλος η πανδημία και αν τελειώσει αυτός ο εφιάλτης όλα θα πάνε καλά. “Ζητούμε να ζήσουμε φυσιολογικά και αυτό προσδοκούμε για όλους”.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-103-9-892476360}