H Λαϊκή Συσπείρωση Ληξουρίου, καταγγέλλει τις δηλώσεις του Bουλευτή Καππάτου για το Μαντζαβινάτειο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 08:56

H Λαϊκή Συσπείρωση Ληξουρίου, καταγγέλλει τις δηλώσεις του Bουλευτή Καππάτου για το Μαντζαβινάτειο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

H Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ληξουρίου, καταγγέλλει τις απαξιωτικές δηλώσεις του κυβερνητικού βουλευτή  κ. Καππάτου, σχετικά με το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο και τους γιατρούς που υπηρετούν σε αυτό.

Συγκεκριμένα ο κ. βουλευτής, δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι «…αν ένας γιατρός θέλει να έρθει να ξεκουραστεί στο Μαντζαβινάτειο και δεν θέλει να έρθει να εργαστεί έστω με απόσπαση στο Αργοστόλι..ε… δεν είναι επιθυμητός ένας τέτοιος γιατρός …»

Στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί την εχθρική κυβερνητική πολιτική για τη Δημόσια υγεία και την υποστελέχωση όλων των δομών της στο νομό, προσπάθησε να αποπροσανατολίσει προκλητικά από τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων. Ιδιαίτερα για το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο, αποκάλυψε ουσιαστικά τι επιφυλάσσει το «όραμα» της κυβέρνησης γι αυτό, αφού η δήλωσή του δεν κρύβει, την ανομολόγητη επιδίωξη,  να μετακομίσουν και οι εναπομείναντες γιατροί του Μαντζαβινάτειου στο Γ. Ν. Αργοστολίου για να περισωθεί από την δραματική υποστελέχωσή του σε γιατρούς.

Η ζωή όμως απέδειξε ότι ο στόχος αυτής της πολιτικής, δεν ήταν και δεν είναι να περισωθεί ή να αναβαθμιστεί καμιά δημόσια δομή υγείας στο νομό. Αντίθετα, μέσα από  την παραπέρα υποστελέχωση και την εμπορευματοποίηση της υγείας, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού κ.α,  βρίσκει συνεχώς πρόσφορο έδαφος, και τοπικά, η  ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα. Τα χρόνια αδιέξοδα δεν τα αναχαίτισαν ούτε οι μεταγγίσεις προσωπικού από τη μια δομή στην άλλη, ούτε οι επισκέπτες γιατροί, ούτε το επικουρικό Ιατρικό και  Νοσηλευτικό προσωπικό,  ούτε οι άγονοι διαγωνισμοί στο έδαφος των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει κυρίως το Ιατρικό προσωπικό (οικονομικά, επιστημονικά, αξιοπρεπή διαβίωση, εντατικοποίηση κλπ). Τη λύση δίνουν μόνο οι μόνιμοι διορισμοί και η γενναία αύξηση των δαπανών για την υγεία.

Είναι πασιφανές ότι την παραπάνω πολιτική την διευκολύνει και η στάση της Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Ληξουρίου (Ν.Δ.). Η σκόπιμη απραξία της έδωσε χώρο στις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Βουλευτή και στην παραπέρα απαξίωση του Μαντζαβινάτειου. Όχι μονάχα δεν έκανε το παραμικρό για να υλοποιηθεί η απόφαση του Δημ. Συμβουλίου για την επαναλειτουργία της παθολογικής κλινικής στο Μαντζαβινάτειο, αλλά μετά την μεγάλη κινητοποίηση του λαού της Παλικής ουσιαστικά υπακούοντας σε κυβερνητικές συστάσεις,  ρυμούλκησε αυτόν τον αγώνα στα αβαθή της κυβερνητικής πολιτικής και έριξε τίτλους τέλους σε αυτό το βασικό αίτημα.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση αναγνωρίζουμε την ιστορική πορεία και την προσφορά του Μαντζαβινάτειου καθώς και του ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού του προσωπικού διαχρονικά και εκφράζουμε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας. Δηλώνουμε ότι αυτή η προσφορά δεν αμαυρώνεται χάριν καμιάς σκοπιμότητας . Σήμερα το Μαντζαβινάτειο μπορεί να παίξει ένα σύγχρονο ρόλο παρέχοντας  σύγχρονες υπηρεσίες υγείας στην Παλική, και αποσυμφορώντας παράλληλα το κεντρικό νοσοκομείο του νομού.

Ως  Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε το λαό της Παλικής  και το Δημοτικό Συμβούλιο, να μην υποστείλει τον αγώνα  της αναβάθμισης του Μαντζαβινάτειου σε μέσα και προσωπικό.  Όπως επιβεβαίωσε και η πανδημία, καμιά λύση υπέρ δημόσιας υγείας δεν μπορεί να δοθεί στα πλαίσια της ακολουθούμενης διαχρονικά αντιλαϊκής πολιτικής που προωθεί την κερδοφορία των ομίλων στην υγεία. Γι αυτό είναι επείγουσα  η ανάγκη  να δυναμώσει ο αγώνας για την ανατροπή της και πιο συγκεκριμένα να δοθεί  συνέχεια στις κινητοποιήσεις  για το Μαντζαβινάτειο που διακόπηκαν με ευθύνη της Δημ. Αρχής .

Ληξούρι 20 /12/2020                                                   Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ληξουρίου




00 inkefalonia general ad 300X250