Γιώργος Τσιλιμιδός για τον έλεγχο της Πανδημίας στα σχολεία: “Κάνουμε ο,τι μπορούμε και τα καταφέρνουμε. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει”

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020 11:05

Γιώργος Τσιλιμιδός για τον έλεγχο της Πανδημίας στα σχολεία: “Κάνουμε ο,τι μπορούμε και τα καταφέρνουμε. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει”

Ουσιαστική ήταν η ενημέρωση του αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Αργοστολίου, Γιώργου Τσιλιμιδού, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, όσον αφορά τις προσπάθειες που έχουν γίνει απο την Δημοτική Αρχή στα σχολεία, όσον αφορά τον έλεγχο της Πανδημίας.

Οπως τόνισε: “Στα σχολεία έχουμε συμπεριφερθεί με απόλυτο σεβασμό και με κάθε προσήλωση που απαιτούν οι καιροί. Και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει, καθώς δεν είχαμε ως τώρα κρούσμα σε μαθητή. Έχουμε κάνει πολύ μεγάλα βήματα εν όψει Κορονοϊού. Και έχουμε δαπανήσει πάνω απο 50.000 ευρώ σε σχολεία δευτεροβάθμιας για να αγοράσουμε τέντες και να βγαίνουν οι μαθητές ώστε να γίνεται ενδιάμεσα καθαρισμός των αιθουσών. Μπήκαν στέγαστρα στο 1ο και 2ο Λύκειο Αργοστολίου, στο 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Πάστρας, στο Λύκειο Κεραμειών.

Πήραμε πάνω από 50 θερμοπομπούς σε όλες τις ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες για να μην λειτουργούν τα κλιματιστικά που εγκυμονούν κινδύνους για Κορονοϊό. Παρέχουμε ό,τι χρειαστεί για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας.

Στα ειδικά σχολεία, όταν μας ζητηθεί, διαθέτουμε και επιπλέον καθαρίστριες.Δεν κάνουμε rapid test, αλλά κάναμε μοριακά τεστ σε όλα τα ειδικά σχολεία

Οι προσπάθειές μας είναι συνεχείς και κάνουμε με ίδια μέσα ό,τι μπορούμε και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει, γιατί πάει καλά ο έλεγχος της πανδημίας στα σχολεία μας.

Και οι απολυμάνσεις και ο,τι άλλο χρειαστεί οτι πρέπει να γίνει θα γίνει και ούτε υπήρξε κανένας περιορισμός στις απολυμάνσεις. Και κάναμε και θα ξανακάνουμε όπου χρειαστεί.”