“Έξαλλοι” Θεόφιλος και Φόρτες με την συμπεριφορά Παρίση για το νέο ΦόΔΣΑ: “Λες ψέματα, δεν προασπίζεσαι τα συμφέροντα της Κεφαλονιάς για ένα απ' τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της αυτοδιοίκησης”

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020 09:03

“Έξαλλοι” Θεόφιλος και Φόρτες με την συμπεριφορά Παρίση για το νέο ΦόΔΣΑ: “Λες ψέματα, δεν προασπίζεσαι τα συμφέροντα της Κεφαλονιάς για ένα απ' τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της αυτοδιοίκησης”

Για τα όσα... τραγικά και απίθανα συνέβησαν στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΠΕΔΙΝ, αναφορικά με τον νέο ΦόΔΣΑ, αναφέρθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, ο επικεφαλής της παράταξης για την “Επόμενη Μέρα”, Μάκης Φόρτες.

Ο κ. Φόρτες, καταφέρθηκε εναντίον του προέδρου της ΠΕΔΙΝ κ. Αλέξανδρου Παρίση καταλογίζοντας του ότι δεν προασπίστηκε τα συμφέροντα της Κεφαλονιάς σε ένα τόσο καίριο ζήτημα για το νησί μας.

“Διακυβεύονται και η τύχη της ΕΔΑΚΙ και η αξιοπιστία του Δήμου και όλων μας και το μέλλον το σημαντικότερο που έχουμε στα χέρια μας και είναι η διαχείριση των απορριμάτων” ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Φόρτε και συνέχισε: “Αρνήθηκε ο κ. Παρίσης στην συνεδρίαση της ΠΕΔΙΝ, να μιλήσουμε για τον ΦόΔΣΑ. Η συνεδρίαση αυτή ήταν μια πρωτοφανής κατάσταση για όλους μας. Επώδυνη ιστορία. Οσα χρόνια ασχολούμαι με την αυτοδιοίκηση, τέτοια διαδικασία πρώτη φορά το αντιμετωπίζω. Ζητούσαμε επανειλημμένα με τον Δήμαρχο του Αργοστολίου να επιβεβαιωθεί η απόφαση και αρνιόταν, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει πρώτα ο Δήμαρχος και μετά εγώ και ο κ. Σπαθής.

Η υπόθεση είναι πως - και με τα λεγόμενα του κ. Γραφάκου - είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν ακόμα και με παρανομίες. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της αυτοδιοίκησης. Τέτοια κατάσταση δεν την έχω ξαναδεί. Χθες κατέθεσα ένσταση στον συντονιστή της αποκεντρωμένης, για μία απόφαση την οποία έχουμε απορρίψει στο ΔΣ Αργοστολίου. Αποφασίσανε να δημοπρατήσουν το έργο με την ΔΙΑΔΥΜΑ. Η ΔΙΑΔΥΜΑ δεν έχει τεχνογνωσία για την διαχείριση των απορριμάτων και συνεργάζεται με την ΕΠΑΔΥΜ που ανήκει στον Ελλάκτωρ. Μας πάνε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Πάει για ξεπούλημα το σύστημα που με ιδρώτα και αίμα έχουμε χτίσει στην Παλλοστη και μας πουλάνε “φύκια για μεταξωτές κορδέλες”. O κ. Γραφάκος εμφάνισε την μελέτη την δικιά μας, ως δικιά τους. Την έχουν υφαρπάξει και κάνουν δουλειά με ξένα κόλλυβα. Πρέπει να ακυρωθεί η απόφαση του ΦόΔΣΑ που πήραν, με την αρνητική ψήφο του Θεόφιλου Μιχαλάτου και της κας Υδραίου. Πάνω στην πλάτη την δική μας παίζονται χοντρά παιχνίδια. Ακόμα δεν έχει νομιμοποιηθεί ο Φορέας. Παίζονται και παιχνίδια χρηματιστηριακά. Η απόφαση που πήραν στις 13 του μηνός είναι παράνομη. Έχουν πάρει παράνομες αποφάσεις καραμπινάτα! Δεν είναι πιστοποιημένη η εταιρία που υπάρχει. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία ιστορία που δεν είναι τόσο απλή. Το έργο ανήκει στον Δήμο Αργοστολίου. Η μελέτη, η διαδικασία, τα πάντα. Είναι ο μοναδικός νομικός φορέας να δημοπρατήσει το έργο. Ο ΦόΔΣΑ της κας Κράτσα και του κ. Γραφάκου δεν είναι νόμιμος. Δεν είναι αλήθεια ότι η ΔΙΑΔΥΜΑ έχει την τεχνογνωσία. Προτείνω ο Δήμος Αργοστολίου, να προχωρήσει την δημοπράτηση του έργου” ήταν τα λόγια του.

Παντελειός: “Ο νέος ΦόΔΣΑ στελεχώνεται απο Golden Boys!”

Και ο επικεφαλής της παράταξης “Κεφαλονιά Νησί για όλους” Αλέξανδρος Παντελειός αναφέρθηκε στο νέο ΦόΔΣΑ λέγοντας: “Εμείς ως δήμος έχουμε αποφασίσει να κάνουμε κάποιες ενέργειες. Είναι ένας Φορέας που στελεχώνεται με Golden Boys. Έχουμε ξεφύγει απο την λογική υπηρεσίας για τον πολίτη και πάμε σε μία λογική των Golden Boys”.

Αντίθετος στα όσα ακούστηκαν ήταν ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ Αλέξανδρος Παρίσης, προκαλώντας την οργή του Μάκη Φόρτε, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι ψεύδεται!

“Μας πειράζει ποιος θα δημοπρατήσει το έργο ή μας πειράζει ποιος θα τελειώσει το έργο; Γιατί δεν πήρατε θέση με τους σεισμούς και σας πειράζει τώρα ποιος θα δημοπρατήσει; Τρία άτομα μόνο θέλατε να δημοπρατήσει το έργο ο Δήμος Αργοστολίου” είπε ο Αλέξανδρος Παρίσης για να πάρει την έντονη απάντηση απο τον Μάκη Φόρτε και να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

Φόρτες: “Λες ψέματα Παρίση. Ο,τι σου είπε ο Γραφάκος κατάλαβες. “Πας το γράμμα” στον Γραφάκο και την Κράτσα και πας να μας την βγεις και από πάνω τώρα. Με εκπλήσσεις που δεν κάνεις εκείνο που θέλεις εσύ, αλλά σε χρησιμοποιούν ο Γραφάκος και η Κράτσα”.

Παρίσης: “Εμένα δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο Γραφάκος και η Κράτσα”.

Φόρτες: “Το ποιος θα δημοπρατήσει το έργο είναι ψευτοδίλημμα. Υφαρπάζει μια περιουσία και την πάει αλλού. Αυτή την στιγμή αρπάζουν τα ιερά και τα όσια της Κεφαλονιάς. Είναι μία περιουσία που αποκτήθηκε με αίμα, με κόπο και ιδρώτα. Έρχεται η Κεντρική Εξουσία χρησιμοποιώντας μία εκλεγμένη Αρχή και θέλει να μας πάρει την περιουσία. Αυτό που λέει ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ το βολεύει. Αν πάνε στραβά τα πράγματα θα έχει βάλει χέρι η Κυβέρνηση”.

Από την πλευρά της η Λαϊκή Συσπείρωση υποστήριξε πως "αυτή η αντιπαράθεση είναι αποπροσανατολιστική και κούφια και για μας δεν έχει καμία σημασία" και καταψήφισε.

Θεόφιλος: "Ο κ. Παρίσης αρνήθηκε να βάλει το θέμα στην συνεδρίαση της ΠΕΔΙΝ. Όλοι οι δήμαρχοι της ΠΕΔΙΝ στηρίζανε το αίτημά μας!"

Τον λόγο πήρε και ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος ο οποίος τόνισε: “Έχουμε μία ξεκάθαρη και ομόφωνη απόφαση του Δήμου Αργοστολίου και με αυτή την απόφαση αποφάσισα να κινήσω τις διαδικασίες και να στείλω την επιστολή στον πρωθυπουργό. Ζητάμε απο την αρμόδια υπηρεσία να μας επιτρέψουν να δημοπρατήσουν εμείς το έργο. Και έχω το δικαίωμα να ζητήσω απο το Σώμα της ΠΕΔΙΝ, να υπάρχει μία απόφαση ευνοϊκή για τον Δήμο Αργοστολίου . Ο κ. Παρίσης αρνήθηκε να βάλει το θέμα στην συνεδρίαση της ΠΕΔΙΝ. Όλοι οι δήμαρχοι της ΠΕΔΙΝ στηρίζανε το αίτημά μας! Ζήτησα να μπει το θέμα μας σε ψηφοφορία και πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό δεν ήθελε ο πρόεδρος να βάλει ένα θέμα της Κεφαλονιάς για ψηφοφορία. Η ΠΕΔΙΝ θα πρέπει να εξακολουθεί να είναι ένα όργανο που θα εμπνέει σεβασμό.

Η διαχείριση των απορριμάτων ανήκει στον πρώτο βαθμό της αυτοδιοίκησης. Ομως μας θέλει σαν εταίρους ο νέος ΦόΔΣΑ; Είναι καθήκον μας να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του Δήμου Αργοστολίου.

Φωνές που λένε να μην υπάρχει η ΕΔΑΚΙ αδυνατίζουν την προσπάθεια μάς. Θέλω να κάνω έκκληση στον Αλέξανδρο Παρίση ότι θα πρέπει να παραμερίσουμε τις όποιες πολιτικές διαφορές έχουμε και να βγαίνει προς τα έξω μία φωνή ενωμένη για την Κεφαλονιά και να πάμε όλοι μαζί για τα θέματα που μας αφορούν. Είναι μία δουλειά που αξίζει να την ολοκληρώσει ο Δήμος Αργοστολίου, γιατί ο δρόμος αυτός είναι γρήγορος και μπορούμε και αύριο να την δημοπρατήσουμε. Αφουγκράζομαι τις ανησυχίες του Μάκη Φόρτε” ήταν τα λόγια του Δημάρχου Αργοστολίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συμφώνησε να ανανεώσει την προηγούμενη απόφαση του αναφορικά με τον νέο ΦόΔΣΑ.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ