Δήμος Αργοστολίου: "Το πραξικόπημα" του Προέδρου της ΠΕΔΙΝ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020 14:56

Δήμος Αργοστολίου: "Το πραξικόπημα" του Προέδρου της ΠΕΔΙΝ

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ 

Η συνεδρίαση της 7ης Δεκεμβρίου του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔΙΝ) με θέμα τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στα Ιόνια Νησιά εξελίχθηκε σε παρωδία και δυστυχώς, εξαιτίας της αδιάλλακτης στάσης του κ. Παρίση, κατέληξε σε μια άγονη και ανούσια συνεδρίαση που περισσότερο δίχασε παρά ωφέλησε.

Κατά τη συζήτηση μεταξύ των μελών της ΠΕΔΙΝ ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΠΕΔΙΝ κ. Αλέξανδρο Παρίση να θέσει σε ψηφοφορία την πρόταση: «η ΠΕΔΙΝ να δηλώσει την στήριξή της (όπως έχει πράξει ανάλογα και στις 14/5) στην πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, με την οποία αποφασίστηκε αφενός ότι δεν συναινεί με την απόφαση του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων για υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με την ΔΙΑΔΥΜΑ σχετικά με την εκτέλεση του ήδη δρομολογημένου για δημοπράτηση έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αποβλήτων Κεφαλονιάς» του Δήμου Αργοστολίου και αφετέρου ότι δεν ανακαλεί την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της ΕΔΑΚΙ».

Ο κ. Παρίσης με μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της αυτοδιοίκησης αυταρχικότητα και με αλλεπάλληλα παρελκυστικά επιχειρήματα όπως ότι δεν υπάρχει … απαρτία όταν οι παρόντες ήταν 17 από τα 21 μέλη του συμβουλίου, ή ότι το θέμα … δεν προβλέπει ψηφοφορία αλλά μόνο «αξιολόγηση των διαδικασιών» λες και η «αξιολόγηση» δεν σημαίνει προτάσεις, προσπάθησε και επέβαλε και παρά τις διαμαρτυρίες των περισσοτέρων μελών, με «το έτσι θέλω» το πρωτάκουστο:

Να μην ληφθεί απόφαση από το σώμα!

«Το πραξικόπημα», όπως χαρακτηρίστηκε από μέλος του συμβουλίου το γεγονός αυτό, ανάγκασε σε αποχώρηση αρκετά μέλη με πρώτο τον εισηγητή Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο.

Καταδικάζουμε τη στάση του Προέδρου της ΠΕΔΙΝ κ. Παρίση να μην επιτρέψει στο συμβούλιο να αποφασίσει για το σημαντικό θέμα που απασχολεί εδώ και 7 μήνες την Κεφαλονιά και τα άλλα Ιόνια Νησιά την διαχείριση των απορριμμάτων, με την αιφνιδιαστική νομοθέτηση της διάλυσης από την Κυβέρνηση του επιτυχημένου μοντέλου στην Κεφαλονιά, αρχικά με την Διαδημοτική από την 10ετία του ’80 και στη συνέχεια με την ΕΔΑΚΙ και ταυτόχρονα με την υφαρπαγή από το νέο ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων του έργου που ετοίμασε για δημοπράτηση αρχικά ο Δήμος Κεφαλονιάς και ολοκλήρωσε στην συνέχεια ο Δήμος Αργοστολίου με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ

Ζητάμε, όπως ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, να συνεχιστεί η διαδικασία δημοπράτησης του έργου από το νόμιμο δικαιούχο του έργου που είναι ο Δήμος Αργοστολίου.

Ζητάμε να υπάρξει άμεσα συζήτηση της Κυβέρνησης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του κρίσιμου θέματος της διαχείρισης των αποβλήτων στις τοπικές μας κοινωνίες.

Εκ του Γραφείου Δημάρχου




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250