Θεόφιλος: “Προσπαθούμε να έρθουμε πιο κοντά στον Δημότη”

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 10:07

Θεόφιλος: “Προσπαθούμε να έρθουμε πιο κοντά στον Δημότη”

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος,μίλησε στον Ionian Galaxy στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο, για ζητήματα της επικαιρότητας.

- Για την συνεργασία με τον Δήμο Τρικάλων:

Ο δήμος Τρικκαίων και ο δήμαρχος εκεί ο κ. Παπαστεργίου, έχουν προχωρήσει σε τομείς όπως οι υπηρεσίες προς τον Δημότη. Να βοηθάει ο Δήμος να λυθούν προβλήματα, που σήμερα ο Δημότης μπορεί να μην τα καταφέρνει να επικοινωνήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Κάναμε μία προγραμματική σύμβαση με τα Τρίκαλα, όπου θα δημιουργήσουμε ένα σημείο στον Δήμο Αργοστολίου, όπου ο Δημότης θα μπορεί, είτε με υπολογιστή, είτε με τάμπλετ, είτε με φυσική παρουσία, είτε με κινητό, να μεταφέρει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και θα έχει άμεσα μια απάντηση υπεύθυνη από τον δήμο. Εμείς θα καταγράφουμε τα προβλήματα και θα έχουμε ένα σημείο καταγραφής της καθημερινότητας, για να μπορούμε αυτά τα ζητήματα να τα επιλύουμε. Αρχές του 2021, θα είναι σε λειτουργία αυτό το σύστημα και θα μπορεί ο Δήμος να υποστηρίξει τους Δημότες. Προσπαθούμε να έρθουμε πιο κοντά στον Δημότη. 

-Για την μεταφορά των Γλυπτών Γερασίμου Σκλάβου:

Τα γλυπτά θα έρθουν στην Κεφαλονιά με ειδική μεταφορά, με ασφάλιση και φύλαξη.

-Για τον ΦόΔΣΑ και την απόφαση για δημοπράτηση του έργου του ΧΥΤΥ Κεφαλονιάς με την ΔΙΑΔΥΜΑ

Υπάρχει μία προγραμματική σύμβαση του Δήμου Αργοστολίου με την ΕΔΑΚΙ, έχουμε εκφράσει την αντίρρησή μας στον νέο ΦόΔΣΑ. Θέλουμε να μην διακοπεί η προγραμματική, θέλουμε να μην διακοπεί το έργο, η τεχνική υπηρεσία έχει φτιάξει την μελέτη, θέλουμε να δημοπρατήσουμε το έργο και να το παρακολουθήσουμε, γιατί η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αργοστολίου, έκανε την μελέτη και έφτιαξε τα τεύχη δημοπράτησης.

Δεν είναι σωστό να φεύγει ο Δήμος Αργοστολίου και να έρθει η ΔΙΑΔΥΜΑ και να πληρώσει ο Δήμος και 43.000 ευρώ για να γίνει αυτή η δουλειά που μπορεί να γίνει δωρεάν. Χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και η δήμαρχος κ. Υδραίου, έβγαλαν ομόφωνα μία απόφαση που υποστηρίζει τον Δήμο Αργοστολίου πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Εμείς ζητάμε μια υπηρεσία που είναι καλή να φτιάξει μία μελέτη, είναι ικανή και να υλοποιήσει μία μελέτη”.Εμείς θα δώσουμε τον αγώνα μας να υπάρχει σεβασμός στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αργοστολίου”.

Ακούστε παρακάτω το ηχητικό της συνέντευξης 

{https://soundcloud.com/user-46829938/c8umwy08jp2w}




00 inkefalonia general ad 300X250